AnaVasilescu.ro - Beauty

Nu mai poți ajunge la salon? Iată cum să te vopsești acasă în câțiva pași simpli

20200319 vopsea AVON

Ai nevoie de împrospătarea culorii, iar izolarea la domiciliu te împiedică să ajungi la salon pentru un tratament? Nu este nevoie să te îngrijorezi în privința acestui aspect pentru că ai soluții să te bucuri de o nuanță nouă de păr chiar în confortul casei tale. Unde mai pui că este și o variantă ieftină de a te vopsi, în general.

Folosește trucurile următoare și nu va mai fi nevoie să îți faci programare nici data viitoare.

 1. Nu te gândi la schimbări drastice

Regula numărul unu de vopsire a părului de acasă este să eviți schimbările drastice. Oricât de mult ți-ai dori o schimbare de look, păstrează-te pentru momentul în care vei putea ajunge la salon. Oricând este cazul să îți modifici culoarea părului mai mult de trei nuanțe, apelează la un profesionist. Deschiderea părului necesită uneori o bază deschisă, iar pentru variantele mai închise există mari șanse să obții o culoare neuniformă.

 1. Alege cu grijă nuanța potrivită

Iată un scurt ghid pentru a potrivi tonul pielii la culoarea părului:

 • Dacă ochii sunt căprui , albaștri sau maronii, cu nuanțe de albastru sau verde, ai un ton rece al pielii și ar trebui să alegi, de asemenea, nuanțe cu tonuri reci precum maro ashy, blond bej, roșu visiniu și negru cu irizații de albastru. Dacă ai observat că pielea ta arată mai bine atunci când porți bijuterii de argint, atunci ai făcut alegerea potrivită.
 • Dacă ochii tăi sunt căprui, albaștri sau maronii, cu nuanțe de brun, pielea este probabil într-un ton cald și deci va arăta cel mai bine cu bijuteriile din aur. Alege culori de păr care sunt în tonuri apropiate de auriu, cum ar fi brunul auriu, blondul cu aspect de grâu, roșu castaniu și negru cu tonuri roșiatice.

Asigură-te că ai consultat înainte partea de sus a cutiei, care îți permite, de obicei, să știi dacă vopseaua are un ton cald sau rece precum și o imagine realistă a modului în care ar trebui să apară nuanța părului la final.

Dacă vrei să fii precaută, încearcă o culoare temporară în locul celei permanente pentru că o poți elimina după aproximativ 28 de șamponări. Poți descoperi mai multe nuanțe care să te inspire printre vopselele de păr Avon.

 1. Pregătește-ți părul

Vopseaua funcționează cel mai bine pe părul murdar, deoarece îi lipsește balsamul alunecos pe care îl au șuvițele proaspăt spălate. Colorarea la 24 până la 48 de ore de la ultima spălare este de obicei ideală. Astfel, culoarea rămâne pe firele de păr și pătrunde mai bine în structură pentru un efect intens.

Începe întotdeauna cu părul pieptănat așa cum obișnuiești să îl porți. În acest fel, vei putea vopsi mai bine zona de deasupra înainte să treci la următorul strat.

 1. Pregătește-ți ustensilele

Ține aproape de tine toate instrumentele de care ai nevoie pentru a nu te încurca în căutarea lor. Iată câteva dintre lucrurile de care ai nevoie:

 • cutia de vopsea - aceasta conține sticluțe cu vopsea și balsam, pe care trebuie să le utilizezi.
 • mănuși de plastic - ele se vor regăsi cu siguranță în cutia de vopsea, dar dacă ai altele preferate le poți folosi pe acelea.
 • pieptăn
 • agrafe - ai văzut cu siguranță modelul la salon. Dacă nu ai prin casă o astfel de agrafă, încearcă să improvizezi
 • pensulă - ai nevoie de o pensulă micuță, specială pentru vopsit, care poate fi achiziționată de la orice magazin cu produse de înfrumusețare.
 • ceas cu cronometru - telefonul îți va fi util în cazul acesta
 • balsam - dacă urmează să îți vopsești părul negru, maro sau roșcat, alege un balsam care să fie blând cu nuanțele - acestea sunt primele nuanțe care se estompează și un balsam potrivit te poate ajuta să păstrezi mai mult timp culorile vii.
 1. Testează vopseaua

Deși poate părea unul dintre pașii mai puțin importanți, nu face greșeala să ignori testul pe o șuviță. Îți va spune exact cum va arăta vopseaua la final și îți permite să ajustezi în mod corespunzător timpii în care aștepți să aibă loc procesul. Folosește doar o secțiune de păr de jumătate de centimetru care nu este de obicei vizibilă - poți încerca pe o șuviță din spatele urechii, pe care aplici vopseaua și apoi aștepți timpii scriși în instrucțiunile de pe cutie. Clătește apoi cu apă.

 1. Aplică vopseaua

Dacă ai nevoie să îți împrospătezi culoarea de la rădăcină, începe cu aceasta. În cazul în care trebuie să treci la o culoare nouă pe toată suprafața părului, începe cu zonele cele mai vizibile, de la exterior și apoi treci la părul din straturile următoare.

Aplică vopseaua cât mai aproape de rădăcini și apoi trece pensula pe toată lungimea șuviței. Continuă procesul până când ai acoperit stratul superior de păr. Apoi, folosind agrafa, separă primul centimetru de păr într-o secțiune diferită de următorul strat și continuă mișcarea până ce ai acoperit întreaga suprafață a părului.

Setează cronometrul și respectă timpul descris pe cutie. Pentru a obține o culoare uniformă vei avea nevoie să acoperi părul cu o casca de unică folosință pentru a crea mai multă căldură local. Poți folosi și feonul cu o cască specială dacă ai la îndemână.

 1. Clătește și aplică balsamul

După ce cronometrul se oprește, clătește culoarea fără a folosi șampon. Poate fi tentant să o speli doar la chiuvetă, dar ai putea sfârși lăsând culoare în păr, ceea ce este foarte dăunător. În schimb, intră în duș astfel încât să te poți spăla bine. Freacă scalpul și lungimea părului bine, ca și cum ai fi șamponat. Clătește-l până ce observi că apa nu se mai colorează.

În cele din urmă, aplică balsamul din cutia de vopsea sau orice alt balsam de bună calitate.

După ce părul va fi uscat și poate aranjat puțin cu ajutorul unei perii, te vei simți încrezătoare și mulțumită că ai economisit bani și timp, dar și că te-ai putut răsfăța în siguranță, la tine acasă.

20200319 AVON vopsea

 În catalogul Avon curent vei regăsi numeroase vopseluri pentru ca părul tău să arate ingrijit si proaspat.


 898,    Beauty
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu