AnaVasilescu.ro - Beauty

“Pentru 2021, naturalețea și sănătatea părului sunt trendurile principale în materie de beauty” - Florin Noje, ambasador L'Oréal Professionnel

 20210322 naturalete 1

După un an marcat de pandemie, 2021 vine ca un răgaz care ne permite să ne reinventăm și să facem schimbările necesare pentru a deveni cea mai bună variantă. Indiferent dacă flirtezi cu ideea unor coafuri moderne sau vrei doar o schimbare modestă, trendurile lui 2021 vin cu două coordonate de bază: natural și sănătos. Hairstylistul și ambasadorul L'Oréal Professionnel Florin Noje povestește despre trendurile lui 2021 în materie de păr și hair care.

Tunsori la moda pentru par scurt - pixie și boburi adaptate

Când vine vorba de tunsorile lui 2021, părul scurt capătă o atenție aparte; tunsorile pixie și-au făcut apariția în trend încă din 2020, dar continuă să fie printre preferințele celor care își doresc o coafură modernă, dar de efect. Ușor de întreținut și stilizat, tunsoarea pixie îți transformă complet fizionomia feței, adăugând simetrie și luminozitate. Dacă ai fața ovală, orice tip de tunsoare pixie te va avantaja, însă dacă ai fața rotundă, un breton s-ar putea să echilibreze perfect look-ul. Fețele angulare sunt avantajate de tunsorile pixie shaggy, care îmblânzesc unghiurile ascuțite ale chipului.

Bobul texturat rămâne cea mai chic tunsoare din 2021, fiind un mix între tradițional și modern; indiferent de lungimea sa, bobul textural adaugă jocuri de lumini și umbre care oferă dimensiune și definiție părului. Bobul asimetric cu cărare pe o parte îți permite să te bucuri de un păr scurt ușor de întreținut, dar și să jonglezi cu partea mai lungă, oferindu-i textură și poate un look edgy. Una dintre cele mai versatile coafuri, bobul în toate variațiile sale este varianta ideală pentru care optează oricine își dorește un look desăvârșit, acea frumusețe aparte oferită de o coafură care arată bine fără niciun efort.

Coafuri moderne cu inspirații retro

Trendurile anilor 1990 revin mai pregnante ca oricând în 2021, conturând look-uri moderne cu accente oldie perfecte pentru cei deschiși către experimentare și diferit. Părul tapat acompaniază orice look elegant pe care vrei să îl obții, oferind, alături de ținuta potrivită, balansul perfect între clasic și modern. Dacă te asiguri că părul rămâne bufant pe tot parcursul zilei cu ajutorul fixativului, vei purta anii ‘70 pe umeri, cu o tușă de eleganță modernă. 

Buclele din anii ‘40 se poartă mai mult ca niciodată, generând look-uri definite, de inspirație retro, și totuși ancorate în realitatea moderne. Pornind de la catwalk-urile caselor de modă mari, precum Dolce & Gabanna, buclele anilor ‘40 sunt cele mai definite și ferme bucle, fixate adesea cu agrafe de păr tip bobby pins. Conturează un look cu adevărat strălucitor, fiind o coafură îndrăzneață și totuși cuminte, grație flexibilității de care dă dovadă; buclele pot fi mai mult sau mai puțin definite, în funcție de rigiditatea pe care vrei (sau nu) să le aibă.

2021 e despre eleganță dobândită prin naturalețe, motiv pentru care se poartă părul uscat natural - acceptarea onduleurilor naturale și evitarea stilizării excesive sunt trendurile care oferă personalitate cu adevărat părului. În materie de culori, balayage-ul soft rămâne preferatul lui 2021. Mai ușor de întreținut decât balayage-ul clasic, pentru că permite o perioadă de timp mai lungă între programările la salon, soft balayage e fundamentat pe un look proaspăt și rafinat, care rămâne totuși natural. Luminile și contururile create nu sunt la fel de intense, ducând la o definire fresh a părului, acel look effortlessly-chic care avantajează pe oricine.

Accesorii care completează

2021 e anul în care pe orice păr se așează elegant bentițele, agrafele și eșarfele. Cu origini tot în trendurile retro, accesoriile de păr completează și, mai mult de atât, întregesc orice look, transformându-l într-unul unitar, care are sens. Bentițele de păr în culori și materiale inedite (catifea sau reiat) și agrafele de păr de dimensiuni macro, cu perle sau accente metalice transformă orice look într-unul care iese în evidență. Eșarfele puse în păr emană bun-gust făcut din simplitate; alături de două cozi împletite și șuvițe rebele care încadrează chipul, look-ul final e obținut fără efort, și totuși arată complet.

2021 e în aceeași măsură despre coafuri naturale îmbrăcate în culori îndrăznețe. Rozul, nuanțele pastelate și verdele nesaturat sunt câteva dintre culorile care setează trendurile în 2021; dincolo de puterea scoaterii din anonimat, culorile îndrăznețe vibrează, oferă încredere și creează o punte armonioasă între excentric și delicat. Bretonul de tip curtain continuă să încadreze chipuri și în 2021; simetria pe care o conturează și ușurința cu care se menține în timp fac din acest breton alegerea perfectă pentru oricine își dorește o schimbare de look care să nu fie radicală, dar care să conteze. Bretonul într-o parte - trendul anilor 2000 - revine puternic în vogă în prezent; perfect pentru un chip cu o frunte mai lată, acest tip de breton oferă luminozitate feței și mută tot accentul înspre privire.

Dincolo de trendurile pe care le impune, 2021 mută atenția către îngrijirea adecvată a părului; după câteva luni bune în care saloanele de hairstyling au fost închise, oamenii au înțeles că îngrijirea profesională a părului face diferența. În 2021, focusul principal gravitează spre mai multă îngrijire și mai puțină stilizare, pentru ca look-ul final să fie o coafură elegantă obținută cu minimum de efort, pentru că un look care sănătos se cunoaște de la distanță. Și în 2021 trendurile în materie de hairstyle sunt despre manifestarea eului interior, despre felul în care părul e metamorfozat prin schimbări subtile, până ai găsit-o pe cea care te face să te simți cea mai bună variantă a ta.


 818,    Beauty
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu