AnaVasilescu.ro - Books & Movies

Nimic nu dureaza o vesnicie - Sidney Sheldon

20180911 sidney sheldon

Sa-ti hranesti creierul cu lectura este un lucru minunat. Am carti pe care atunci cand incep sa le citesc, nu le las pana nu le termin. Raman cu gandul la persoaneje pe urma, imi pare rau ca s-a terminat, dar sufletul si mintea sunt mai castigate. Cunosc persoane in jurul meu care citesc si citesc mult in comparatie cu mine si ma intreb de multe ori: oare ele cum de au timp?, cum pot sa isi organizeze atat de bine timpul?

Acum ceva timp am vazut un citat la o copila care mi-a tras atentia. Mi-a spus denumirea cartii, de unde provenea citatul si am cautat cartea in format electronic, mi-am spus pe urma: intr-o zi o sa am timp de ea. Nu stiam ca aceea zi este mai aproape decat credeam.

Mi-a placut sa descopar o lume medicala pe care nu o stiam. Am strambat din nas cand am aflat ca femeile au fost privite cu mare scepticism ca ele au ales meseria de medic si nu de asistenta. Mi-a placut ca a trezit in mine curiozitatea de a cauta cuvinte noi in dex: scalpel, lobotomie, rictus, etc si sufletul imi era incantat cand citeam termeni pe care ii cunosteam: dura mater, vasectomie, etc. Personal am intrat in lumea medicala cu pasi timizi, dar astazi imi place sa descopar din ce in ce mai multe.

Nimic nu dureaza o vesnicie este o carte care te tine cu sufletul la gura, traiesti alaturi de personaje. Cu fiecare capitol pe care il parcurgi incepi sa faci legatua dintre un personaj din carte si o persoana pe care o cunosti sau dintre o intamplare din carte si una din viata ta. Desi este o carte romantica, pot sa va asigur ca nu este o carte siropoasa si in plus este presarata cu intamplari hazli, glume si informatii medicale bine documentate.

Partea amuzanta, acum la final de carte, este aceea ca ma gandesc ca barbatul din viata mea a citit cartea aceasta o data cu mine. I-am trimis pasaje si i-am povestit peripetiile din viata personajelor incat ar putea si el sa o povesteasca, ca si cum ar fi citita in intregime de el. Desi este o carte romantica si barbatii au rabdare undeva spre zero cand aud de astfel de carti, m-a ascultat si chiar m-a intrebat ce au mai facut personajele. Daca asta nu este o modalitate de a-mi arata cat de importanta sunt in viata lui, sa-mi spuna cineva ce e.

20180911 nothing lasts forever

In mintea mea de adolescenta mi se intiparise ideea ca toate cartile romantice sunt scrise de femei, Sidney Sheldon a fost scenarist si scriitor care a decedat la varsta de 90 ani (in 2007), ultima carte a publicat-o cu doar 3 ani inainte sa moara. A detinut premii ca Oscar (scenarii pentru filme), Tony (excelenta in teatru) si Edgar (cele mai bune lucrari din anul precedent).

Titlul original: Nothing Lasts Forever

Traducator: Any Florea

Editura: Lira

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu