AnaVasilescu.ro - Books & Movies

Iubito, eu ma micsorez!... - Pascal Bruckner

20180920 Iubito eu ma micsorez Pascal Bruckner

Sa investesti in tine este cea mai buna afacere. Doar asa poti invata sa apreciezi ce ai sau ce ti se intampla. Aceasta lectia am invatat-o tarziu, dar a fost momentul potrivit cat sa ma trezesc si sa schimb cursul propriei vieti. Multumirea vine atunci cand te uiti in urma ta si vezi cat ai evoluat si cat de usor iti este acum sa continui pe acest drum. Par cuvinte frumos alese din dictionar, dar fiecare din noi putem face mult mai multe lucruri, tot ce ne trebuie este motivatia.

Ce ne motiveaza difera de la persoana la persoana. Nu este o formula general valabila, dar fiecare putem sa devenim mai buni decat suntem. De aproape doua saptamani am renuntat la lamentari si m-am apucat sa fac ce imi doream de ceva timp, sa am mai mult timp pentru citit. Astazi am terminat cea de-a patra carte: Iubito, eu ma micsorez!... - Pascal Bruckner .

Mi-am dorit o carte care sa ma relaxeze, care sa ma amuze si sa ma binadispuna pentru ca ultima carte (Obiecte ascuțite - Gillian Flynn), cu familia atipica pe care nimeni nu ar lua-o drept model, s-a jucat cu mintea mea si nu intr-un mod gentil. Aceasta stare pe care o aveam mi-a adus aminte de mine cand cautam in orarul pentru ziua de maine o materie usoara, o materie pentru care nu trebuie sa invat, o materie la care sa simt ca respis fara stres.

Am ales Iubito, eu ma micsorez!... - Pascal Bruckner dupa ce am zabovit o buna perioada de timp inconjurata de mai multe titluri. Cuplurile atipice, femeia este mai in varsta sau mai inalta decat barbatul alaturi de care a ales sa isi traiasca fericirea, vor ridica intotdeuna semne de intrebare, mereu vor fi in vizorul celorlalti. Leon (1.66m) si Solange (1.85) nu au avut acelasi noroc in viata, dar amandoi ajung doi medici cu un viitor promitator, ajung sa isi intemeieze o familie. Au patru copii, ultima sarcina fiind cu gemeni, dar cu fiecare copil care se nastea, Leon scadea considerabil.

Femeia este privita de cele mai multe ori ca persoana care sufera cel mai mult in viata fiind usor de ranit, lucru care nu se intampla si in aceasta carte. Leon, din cauza inaltimii pe care o are trebuie tot timpul sa faca eforturi sa cucereasca atentia copiilor cat si a nevestei, eforturi care sunt ignorate, ba chiar neintelese de ceilalti.

Toate problemele pe care Leon ne intampina il vor ajuta sa evolueze, il vor ajuta sa vada viata cu alti ochi. A avut un drum lung, dureros si anevoios pana si-a gasit motivatia, dar dupa toate lucrurile care i s-au intamplat a ajuns la ideea ca numai investind in el poate sa devina un om demn de respect, in definitiv, nici diploma, nici cunostintele nu i le luase nimeni.

20180920 iubito eu ma micsorez

Titlul original: Mon petit mari

Traducator: Doru Mareş

Editura: Trei

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu