AnaVasilescu.ro - Books & Movies

Eu sunt femeie - Maria Cristiana Tudose

20180924 eu sunt femeie 2

Pe intreg parcursul vietii intalnim tot felul de provocari. Pe unele dintre ele le acceptam cu bucurie, uneori chiar fara a lua in calcul nicio masura de precautie, in timp ce pe altele le respingem, le opunem rezistenta, pentru ca dintr-un motiv sau altul simtim ca locul nostru nu este acolo.

Sa fii student la 20 ani este un lucru pe care foarte multi tineri il experimenteaza, dar sa fii student la 30 ani (sau poate si mai mult) este cu totul diferit. Dozarea timpului este provocarea pe care zi de zi o acceptam si pe care ne-o dorim sa o ducem la final cu bine. Aunci cand ai si alte obligatii in afara de aceeea de a fi student este si mai greu. Timp de doua luni voi fi departe de Romania (deja au trecut doua saptamani) pentru a participa la programul Erasmus+ si astazi am terminat cea de-a cincea carte de citit.
Incet incet incepe sa se instaleze dorul de tara si de aceea am ales de data asta cartea scrisa de Maria Cristiana Tudose, o tanara care s-a stabilit in Italia si care a vrut sa lase in inima cat mai multor femeie o carte pentru ele, despre primul fior al iubirii, despre relatiile pe care noi fetele de azi (femeile de maine), trebuie sa le avem cu mama / bunica sau chiar cu strabunica.

"Ia-ți un bărbat cu care poți face treabă, un om care să te iubească pentru ceea ce ești!"

Mesajul cartii este unul motivational, ar trebui sa ne apreciem mai mult, ar trebui sa nu ne mai calcam principiile in picioare de dragul unui barbat alaturi de care ne vedem. Ne sacrificam pe noi de multe ori, fara a lua seama ca o data cu acest sacrificiu fericirea noastra nu o sa mai fie deplina, ca o relatie sa mearga. Acest fapt il putem asemana cu o moarte clinica unde sansele de reusita sunt extrem de infime.

Este o carte presarata si cu glume. M-a amuzat teribil de strabunica Elena cand spunea: Erai măritată. Dacă dormi cu un băiat, te măriți! Aceasta ideea nu este prima data cand o aud, dar avand o experienta de viata diferita, mereu vor fi si puncte de vedere diferite. Fiecare fila pe care o dateam cu relatarile despre satul ei natal m-am facut sa imi revad satul copilariei si mai mult, acum, imi este dor de mangaierea bunicii cu palma aspra, mult prea muncita.

“Da unde ai fost de ai pantalonii așa de rupți? Parcă ai rămas agățată-n gard.”

Eu sunt femeie este o carte alaturi de care am petrecut doua zile frumoase, unde amintirile au dat navala iar sentimentele de iubire s-au accentuat si nu uita, iubirea are diferinte nuante, dar este intotdeauna frumoasa.

—[...] Știi… mă vedeam cu el pentru totdeauna.
— Maria, pentru totdeauna nu există. Există ziua de astăzi. Nu-ți trebuie un bărbat care-ți promite că te va iubi pentru totdeauna. Ai nevoie de un om care să te iubească astăzi. Cât mai frumos.

Fiecare iubire este diferita la fel cum si fiecare om este diferit. Sunt oameni care iubesc cartea tiparita, adora sa simta pagina, care rasfoiesc cartea doar pentru a adulmeca acel miros de carte noua. Sunt oameni care incearca sa protejeze mediul, care isi pot lua cu ei intreaga biblioteca oriunde, oricand cu ajutorul unui dispozitiv alegand o carte in format digital. Mai este o categorie: cei care au crescut cu povestile bunicilor sau cu cele radiofonice, pentru acestia exista de ceva timp si la noi in Romania audiobook. Pentru toate categoriile, Eu sunt femeie este disponibila. Eu ma impart undeva intre prima si a doua categorie. Recunosc ca am incercat si audiobook-ul dar atentia imi este distrasa de diverse lucruri si trebuie sa reiau iar si iar si iar.

20180924 eu sunt femeie

Editura: Bestseller

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu