AnaVasilescu.ro - Books & Movies

In umbra pasilor tai - Vitali Cipileaga

20181012 in umbra pasilor tai vitali c

Sa ai curaj sa infrunti necunoscutul este un lucru care spune multe despre personalitatea unui om. Sa ai curaj sa calci pe urmele unor oameni unde istoria s-a scris spune si mai multe. Zilele trecute fiind in vizita in unul dintre locurile unde s-au produs foarte multe fapte impotriva umanitatii si la vederea unui vagon mi-am spus ca daca aceste locuri, obiecte de la fata locului daca ar putea sa vorbeasca, ne-ar cuprinde panica si ne-ar fi rusine sa mai spunem ca suntem oameni.

Iubirea schimba omul, iubirea il face mai darnic, mai bun, mai putin orgolios, mai plin de viata, mai dornic sa impartaseaca si bunele si relele, si zambetele si lacrimile. Starea de fercire contribuie la sanatatea deplina a omului. Lipsa iubirii naste monstii, mai mici sau mai mari. Poți schimba un om, iubindu-l! Aceste cuvinte m-au facut sa aleg urmatoarea carte pe care am citit-o aici, pe taram lituanian.

Vitali Cipileaga este un alt blogger de care nu am auzit, care este la a doua sa carte si la primul roman. Recunosc ca prima carte nu am citit-o, zicand ca voi reveni asupra ei la o data ulterioara. Theodor, personajul in jurul caruia intreaga poveste se desfasoara, este devastat dupa moartea iubitei pe care voia sa o ceara in casatorie, moartea ei survenind in urma cu doi ani intr-un accident auto.


„Atunci când nu pleci, dar nici nu vrei să rămâi, provoci ambilor suferință.”
Ideea carti este frumoasa, trebuie sa ai putere sa accepti trecutul si, si mai multa putere sa privesti catre viitor. Vitali Cipileaga ne arata o cale sigura de a depasi o trauma survenită in urma unei pierderi omenesti. Este dureros cand temerile si fricile fac echipa pentru a nimici iubirea.
In viata lui Theodor vor aparea doua femei foarte importante si misterioase care ii vor intinde cate o mana de ajutor si pe care el le va primi in viata lui dar in felul sau. Laura si Paula, doua femei frumoase atat pe exterior cat si pe interior, vor reusi sa trezeasca in inima lui Theodor dorinta de a se bucura de ceea ce viata ii ofera, ceea ce el insusi isi refuzase timp de 2 ani. Pe parcursul povestii el primeste scrisori motivationale nesemnate, scrisori care ii vor tulbura intai si mai mult viata, care vor scoate toata teama la suprafata ca apoi, cu sufletul liber, sa inceapa sa se bucure de miracolul vietii. Cartea este o excursie psihologica prin viata lui Theo unde se intrepatrunde entuziasmul de la inceput cu momentele de cumpana de mai tarziu.

Acest roman nu a urcat pe un loc bine cotat in preferintele mele literare, pacat pentru subiectul sensibil ales. Stilul literar al acestui blogger l-a simtit stangaci, fortat si sper ca pe viitor sa curga lin pe pagina. Am simtit cum ideile nu sunt dezvoltate suficient de mult si forteaza cititorul sa isi imagineze singur continuarea, lucru care nu se pliaza pe mine, povestea fiind mult prea ambigua.

20181012 in umbra pasilor tai

Editura: Bestseller

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!


Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu