AnaVasilescu.ro - Books & Movies

Lola si baiatul de treaba din vecini - Stephanie Perkins

20181020 lola and the boy next door by stephanie perkins

Stilul vestimentar spune foarte multe despre noi, despre framantarile noastre interioare, ba chiar poate fi ca o carte de vizita pentru cei din jurul nostru. Hainele pe care le purtam pot dezvalui si secretele sau dorintele pe care le avem si nu le spunem. Cu totii suntem perfect constienti ca aparentele pot fi inselatoare, ca nu trebuie sa judecam o carte dupa coperta, dar stilul vestimentar pe care il alegem dezvaluie o parte din personalitatea noastra.

Garderoba unei femei spre deosebire de a unui barbat va fi intotdeauna una mult mai mare si mai colorata. Lola nu crede in moda, ea crede in ideea de a se costuma. Ea este personajul principal din cea de-a doua carte din seria Anna si sarutul frantuzesc, Lola si baiatul de treaba din vecini de Stephanie Perkins. Povestea se muta de data asta in San Francisco acolo unde Anna si Etienne sunt la colegiu, unde povestea lor de dragoste continua.

"— Cum faceţi tu şi Anna ca relaţia voastră să meargă? La voi pare uşor.
— Să fiu cu Anna e uşor. Ea este aceea."

Lola este un personaj atipic cu o familie atipica. Mama ei ramane insarcinata la o varsta frageda, nu doreste sa faca un avort, dar nici sa pastreze copilul. Mai mult de atat era o persoana alcoolica si care se droga asa ca Lola este adoptata de fratele mamei, Nathan, care avea o relatie de 7 ani cu Andy si amandoi isi doreau un copil.
Prietenul Lolei, Max, este un rock star pe care ea se chinuie sa il introduca in familia sa si sa ii determine pe cei doi tati super protectivi sa il accepte. Aparenta liniste din viata sa este tulburata in momentul in care, in casa de alaturi, se muta inapoi cei doi frati gemeni pe care isi dorea sa nu ii mai vada niciodata: Cricket si Calliope. Alaturi de Cricket cunoscuse primi fiori ai dragostei, dar Calliope ii sadeaza Lolei in suflet neincredere pe care chiar ea insasi a intretinut-o. In sufletul ei se vor duce aceleasi lupte pe care si Etienne le-a dus in primul volum. Vor urma o suita de intamplari pe care o vor arunca pe Lola dintr-o parte in alta, dar in cele din urma va alege pe acela care nu are o latura razbunatoare si care reflexia lui nu este intotdeauna manie si cruzime.

"— Deci tu crezi în a doua şansă?
Îmi muşc buza.
— În a doua, a treia, a patra. De oricâte este nevoie. Oricât ar dura. Dacă persoana e cea potrivită, adaugă el."

Cricket este un personajul pe care l-am indragit cel mai mult din carte. Isi sustine sora ori de cate ori ea a avut nevoie, si-a lasat viata personala in umbra ca sa mearga la toate concursurile de patinaj ale surorii sale, se muta acasa atunci cand fratele sau mai mare are probleme si da sfaturi bune, o incurajeaza pe Lola sa se aproprie de mama sa: "Face parte din familie, a zis el. Ar trebui s-o încurajezi ori de câte ori poţi. Oamenii se străduiesc mai mult când ştiu că e cineva cărora le pasă de ei."

Stephanie Perkins, asa cum ne-a obisnuit de la primul volum din aceasta serie, introduce in povestea de iubire a tinerilor si un amanunt din istorie. Cricket Graham Bell, pe numele sau complet, nu este mandru de originile pe care le are, fiind stra-stra-stra-nepotul celui care a patentat telefonul, Alexander Graham Bell. Acesta din urma furase ideea de la Elisha Gray insa nici acesta din urma nu fusese cel dintai. Au mai fost alţii, unul chiar înainte ca Alexander Graham Bell să se fi născut. Numai că nu şi-au dat seama de întreaga semnificaţie a ceea ce creaseră.

Titlul original: Lola and the Boy Next Door

Traducator: Cristina Jinga

Editura: EPICA

 

"Cât de rapid se schimbă loialitatea cuiva sub influenţa unui compliment."

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!


Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu