AnaVasilescu.ro - Books & Movies

Cel mai frumos loc din lume e chiar aici - Care Santos, Francesc Miralles

20181116 Dragostea dureaza trei ani

Inapoi acasa. Intoarcerea mea in Romania a fost una plina de peripetii, dar am crezut in sansa mea si in plus am vazut ca nu este mereu ceva rau in a fi incapatanata. Am incercat sa fac cate o bucurie in viata cat mai multor oameni din jurul meu, dar am avut si eu parte de o surpriza. Libris nu este doar o librarie online, este un loc plin de respect pentru oameni si carti. De doua luni de zile am inceput sa petrec foarte mult timp pe site-ul lor si lista cu cartile pe care vreau sa le citesc creste cu fiecare vizita.

In una din aceste vizite am descoperit cartea Cel mai frumos loc din lume este chiar aici - Care Santos, Francesc Miralles. M-am bucurat sa gasesc aceasta carte in noua mea casa, acolo unde iubirea pandeste la fiecare colt.
“Nu lăsa nicicând realitatea să-ți strice un subiect bun.”
Iris este o femeie care sufera dupa moartea parintilor si ajunge sa fie delasatoare si lipsita de motivatie in legatura cu propria viata. Inceputul cartii este unul plin de suspans. Cu gandul de sinucidere, se indreapta spre podul care avea sa vibreze cu trei secunde inainte ca trenul sa se apropie. Este salvata de nazdravania unui pusti in ochii caruia, pe urma, se citea teama ca va fi spus mamei pentru ceea ce facuse, dar Iris plangea ca incepuse sa isi dea seama de ceea ce era pe punctul sa faca. Aceasta intamplare o va face sa isi schimbe complet modul in care va privi pe viitor lucrurile. Cand lacrimile i s-au oprit, ochii i-au cazut pe o cafenea care se numea Cel mai frumos loc din lume este chiar aici. Avea doar 6 mese, nu o vazuse niciodata desi trecea des pe acolo. In aceasta cafenea il intalneste pe tanarul Luca si pe barmanul – magician.

“Poezia inseamna chiar sarutul dat vietii.”
Din momentul in care va intra pe usa acelei cafenele si cu ajutorul celor doua personaje, Iris va incepe sa se descopere pe sine, va incepe sa se bucure de ceea ce exista in jurul ei, isi va indeplini 10 dorinte care o vor face sa se simta mai libera, mai fericita, dar cea mai importanta lectie pe care o primeste este aceea ca nu trebuie sa iubeasca ci sa se iubeasca.

Viata ei se va schimba radical. Schimbarile o vor face sa se simta impacata cu sine si cu viata insasi si din moment ce se va indeparta de trecut va simti linistea care ii lipsea cu desavarsire. O data cu aceasta liniste va cunoaste si iubirea, iar atunci tabloul vietii ei este complet.
Ceea ce consider ca are aparte aceasta carte este faptul ca cei doi spanioli ne-au introdus nu doar in viata lui Iris ci si in arta haikului cu ajutorul caruia putem spune foarte multe in foarte putine cuvinte, iar lumea, de obicei, face exact pe dos. “ Cine domina aceasta arta va savura fiecare strop de viata ca pe o delicatesa”.

“Nu cred in nici o idee care sa nu poata fi scrisa pe dosul unei carti de vizita”.

Titlul original: El mejor lugar del mundo es aquí mismo

Traducator: Cornelia Radulescu

Editura: HUMANITAS

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!


Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu