AnaVasilescu.ro - Books & Movies

Love și Gelato. Vacanță la Florența - Jenna Evans Welch

20190419 love si gelato

In urma cu ceva timp am vazut o persoana care citea aceasta carte. De atunci de cate ori vedeam aceasta carte imi spuneam ca intr-o zi o voi citi. In luna ianuarie iubitul meu m-a dus la Carturesti si acolo facut o poza la o carte pe care o citeam in acea perioada. Cateva saptamani mai tarziu am observat ca in poza respectiva este si aceasta carte. A fost ca si cum dorea sa imi aduca aminte ca mi-am promis ca intr-o zi o voi citi. Cei drept imi place sa ma plimb prin librarii, sa vad ce noi carti imi atrag atentia. Mirosul de carte noua este inconfundabil si recunosc ca imi place mult.

Aceasta carte mi-a placut, m-a binedispus si pot spune ca lângă aventurile Linei, avem parte și de o prezentare a Florentei si a arhitecturii de acolo, dezvăluind frumusetea fiecărui colțișor al acelui loc. Love și Gelato. Vacanță la Florența, carte scrisa de Jenna Evans Welch mi-a tinut companie 2 zile pentru ca o data ce incepi sa o citesti nu vei mai vrea sa o lasi jos.

Vestea ca mama ei sufera de un cancer inoperabill si incurabil a fost ca si cum deasupra capului avea doua blocuri de granit. Mama ei ii povestea de anul pe care il petrecuse ea in Italia si intr-un final ii spune ca vrea sa mearga acolo, sa locuiasca acolo pentru ca a insemnat foarte mult pentru ea si isi doreste ca si ea sa aiba parte de aceasi experienta. In povestile mamei sale il introducea pe un anume Howard, un om despre care nu auzise nimic in 16 ani. Inevitabilul s-a produs si bunica ei i-a readus aminte ca ii promisese mamei sale, pe patul de spital, ca va sa o perioada in Italia. Pleaca in Italia dupa ce isi termina anul scolar, dar cand ajunge acolo are parte de un soc. I se spusese ca acel om locuieste pe un teritoriu detinut de americani si ca este curatorul unui memorial ridicat in cinstea celui de-al Doilea Razboi Mondial. In realitate casa in care urma sa locuiasca era intr-un cimitar destinatmormintelor soldatilor americani care au fost ucisi in Italia, in timpul razboiului. In cel mai indepartat colt al proprietatii exista si acel memorial.

“Oare mancarea italieneasca avea cumva praf de zane care o facea mult mai buna decat cea americana?”

Se simtea de-a dreptul oripilata, dar casa avea un aspect agresiv de normal si a fost intampinata de un  miros de ceapa si usturoi. Avea sa descopere ca mirosul venea de la lasagnia pe care o pregatise Sonia, asistenta supraveghetorului de cimitir care locui intr-o alta casa tot in cimitir. Aceasta ii va inmana Linei un jurnal, iar Lina impreuna cu un Ren, un amic pe care si-l face intr-o zi cand plecase la alergat, va retrai anul pe care mama ei l-a petrecut in Italia. Practic datorita acestui jurnal o descopera mai bine pe mama sa. Lina alaturi de Howard, dar si alaturi de Ren, va descoperi frumusetile acestui oras cat si povestile din spatele lor.

Ca o concluzie as putea spune ca mamele isi cunosc copii chiar mai bine decat acestia spun ca se cunosc pe ei insisi. Lina va descoperi ca vara pe care o va petrece in Toscana o va pune in fata unei alegeri care ii va schimba viata.

"- Stii cum faci un italian sa taca din gura?

- Cum?

- Ii legi bratele. .„

Titlul original: Love & Gelato

Traducator: Dana Popescu

Editura: EPICA

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!


Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu