Imprimă această pagină

AnaVasilescu.ro - Books & Movies

Jurnalul Soarelui - Alina Pietrareanu

20200219 jurnalul soarelui

Am trecut pe langa tine și doar te-am observat. Zilele următoare la fel, dar fără o regularitate anume. Tu mă așteptai acolo, liniștită și tăcută. Intr-o zi am avut îndrăzneala sa te ridic si sa iti acord o șansă. După câteva secunde am zis: "Pot sa o iau? Ți-o voi returna".  Raspunsul a venit negreșit: desigur, dar nu oricum ci urmat de un zâmbet. 
Așa și-a facut intrarea în viața mea cartea Jurnalul Soarelui. Acasă aveam o carte deja începută și alte câteva care își așteptau rândul, dar dintr-o decizie pe moment am zis că această carte nu va aștepta la rând ca celelalte și cu un mic lobby a ajuns pe un loc fruntaș.

În felul acesta am descoperit o carte scrisă de o tânără studentă care ca și mine s-a bucurat de privilegiul de a călători gratis cu trenul. Asemănările dintre mine și ea iau sfârșit aici. Eu am ales mersul cu trenul din comoditate cât și financiar, ea in schimb pe langa mine a vrut să exploreze necunoscutul, să plece la drum fără a avea bani deloc, ci doar cu câteva haine de schimb, care îi încăpeau într-un rucsac și pe care le spăla cu rândul atunci când apuca.
Alina a descoperit oraș după oraș, a descoperit mancarea bună (Alina o numeste luxoasă), fără un aspect deosebit, dar pe care nu ai fi dat-o pe nimic din lume,  a mai descoperit oameni care i-au întins o mână de ajutor, oameni care au avut încredere în ea si in scopul ei, dar la fel de bine a descoperit scepticismul oamenilor, frica lor, bariera de a aborda un om pe care nu îl cunosti, teama de a nu știi dacă în seara asta vei dormi pe o bancă în parc sau cuiva i se va face milă de tine. Citindu-i cartea ea a mai descoperit ceva: pe ea însăși, a descoperit și sexul cât și dragostea. 

I-am admirat curajul, dar în același timp am spus că a riscat prea mult. Să fii plecată ca să îți descoperi capacitățile de adaptare, da ! Cartea nu se citeste pe repede înainte, cartea are nevoie de clipe ca sa asimilezi peripețiile ei.
Fiecare carte pe care o citesc lasa o urma asupra mea sau imi trezește anumite amintiri care pentru monent credeam că sunt blocate în cine știe ce sertar. Mi-a fost dat sa intalnesc oameni care m-au ajutat doar pentru ca am trezit în ei un sentiment pozitiv și mi-ar plăcea să știu că la rândul meu am rămas în amintirea unor oameni, la fel de placut, pe cât îmi aduc eu aminte de ei sau pe alte persoane.

Intamplarea face ca aceasta tanara sa fie din acelasi judet ca si mine. Bravo tie fato, dar ai grija !

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!


 1200,    Books & Movies
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."