AnaVasilescu.ro - Fashion

Bucuria de a avea pantofi noi

20190422 pantofi dama

Trecerea de la un anotimp la altul implica si schimbarea garderobei cu cea adecvata temperaturilor de afara. Primul pas care urmeaza este inspectia sifonierului si cu siguranta ca vei avea momente cand te vei mira de cand nu ai mai purtat o bluza, o fusta sau si mai mare o sa fie mirarea cand vei descoperi ca unele produse au eticheta inca atarnata de ele, toate asteaptand cuminti sa le pui si pe ele in evidenta, dar apoi iti aduci aminte ca mereu ai spus poate data viitoare.

Aceasta situatie nu o avem doar cand vine vorba de haine, situatia pantofilor este la fel. Fiecare dintre noi avem cateva perechi de care ne e greu sa ne despartim si pe care le tinem “just in case”. Stiu. O sa imi spui ca de unele din ele esti atasat emotional, dar in acelasi timp vei avea tot timpul ideea impregnata in minte ca ai suficienti de multi pantofi dama, fapt care va ingreuna decizia noastra in alegerea incaltamintei pentru ziua respectiva; mie mi se intampla sa port chiar si o saptamana aceasi pereche de incaltaminte fara sa o schimb.

In urma cu cateva saptamani m-am hotarat ca trebuie sa fac ceva cu acele perechi de pantofi pe care nu le mai port pentru ca nu mai vreau sa le dau de colo colo de la un sezon la altul. Dupa cateva momente de documentare pentru a vedea ce pot face cu ele, am gasit o lista cu ONG-uri, site-uri, grupuri, pagini de Facebook, biserici; toate se ocupa cu strangerea de bunuri de orice fel pentru diferite campanii umanitare: familii cu venituri reduse, persoane fara adapost, ajutorarea copiilor orfani, victime ale violentei domestice, persoanele vulnerabile in situatii de dezastre si de criza.

Doar de noi depinde ce alegem sa facem cu acesti pantofi pe care nu ii mai incaltam. Dupa doi – trei ani in care i-ai mutat dintr-o parte in alta, eventual doar i-ai probat ca sa vezi daca iti mai vin bine sau doar ca te admiri timp de cateva secunde, vei ajunge la gandul ca exista o persoana, undeva, care se s-ar bucura enorm sa ii primeasca. Asta pe de o parte, dar oferindu-i, tu iti eliberezi spatiu in pantofar/ dresing si astfel poti sa pleci linistit la vanatoare de pantofi. Acum poti sa spui ca ai loc unde sa ii pui, ca ai nevoie de ei ca nu ai pantofi ca aceia. Daca mai putem la socoteala ca moda se schimba si vrei ceva ce se poarta acum, ai inca un motiv care sa iti sustina clauza cererii tale ca vrei pantofi noi.

Te-ai intrebat vreodata de ce ne place sa purtam pantofi? Pentru ca ne ofera comoditate in zilele aglomerate, ne ofera incredere atunci cand trebuie sa mergem la o sedinta sau la o intalnire importanta. Universul pantofilor ne fascineaza, desi de multe ori suntem incantate de diversificare si accesibilitatea in schimbul calitatii. De tine depinde in ce alegi sa investesti, dar nu uita si pantofii spun multe despre personalitatea noastra.


 677,    Fashion
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu