AnaVasilescu.ro - Fashion

TIPURI DE PIELE ȘI MODALITĂȚI DE ÎNTREȚINERE

20200930 genti

Manier comercializează exclusiv produse din piele naturală. Fiecare articol beneficiază de experiența de sute de ani a tabăcarilor și a marochinerilor italieni, precum și de tehnologiile inovatoare folosite pentru a asigura o calitate superioară produsului la un preț accesibil.

Care sunt tipurile de piele folosite la confecționarea produselor?

Fiecare model de geantă este confecționat dintr-un anumit tip de piele, în funcție de necesitatea sa. Unele au o piele mai ușoară, altele mai rigidă. Totuși, trebuie să conștientizăm, faptul că o poșetă nu este lucioasă, asta nu înseamnă că este confecționată dintr-o imitație de piele. Industria textilă s-a schimbat, la fel și cea a tăbăcarilor, care au descoperit noi metode și materiale care pot fi folosite pentru genți și încălțăminte. Așa că, să nu ne creăm concluzii pripite și să ne bucurăm de diversele modele lucioase sau nu, care sunt menite să ne înfrumusețeze garderoba.

În momentul de față, procesul prin care trece pielea brută, pentru a deveni materialul pe care îl au gențile noastre, s-a schimbat cu mult, datorită evoluției tehnologiei. Cel mai important proces în această transformare este tăbăcirea.

Este un proces prin care o piele crudă devine una care nu mai are proprietatea de a se transforma din punct de vedere biologic. În funcție de agentul folosit în acest proces, se obțin diferite tipuri de piei tăbăcite. Agenții pot fi săruri sau sintetici. În funcție de agenții folosiți la acest proces, se identifică cât mai multe tipuri de piele.

Pielea naturală aduce multiple avantaje produsului, precum flexibilitatea, durabilitatea, intensitatea culorii, curățare ușoară. Pielea trece prin anumite procese de prelucrare în funcție de scopul în care va fi utilizată în final. Cel mai des, ea este folosită pentru confecționarea articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte.
Tipuri de piele

Am ales să vorbesc în acest articol despre două dintre cele mai folosite piei, respectiv:

Piele blanc este acel tip de piele prelucrat prin tăbăcire vegetală, iar finisarea se face pe fața pielii, astfel fiind lucioasă.

Pielea nabuc are aspect catifelat și se obține din stratul superior al pielii prin sablare. Seamănă cu  pielea întoarsă, dar se deosebește de aceasta prin rezistență, proces de prelucrare și proprietăți.

Pielea anilin este considerată cea mai calitativă piele. Are o textură moale și plăcută. Se obține prin tăbăcire, dar nu este șlefuită.

Pielea suede este al doilea strat de piele obținut după tăierea celui superior. Are un aspect cu vârfuri ridicate ale fibrelor, fiind piele de bovină, tăbăcită și pigmentată. Este folosită des pentru confecționarea încălțămintei.

Pielea model Saffiano este practică, durabilă și foarte ușor de întreținut. Folosită de cele mai mari brand-uri, precum prada, ea a devenit celebră și pe teritoriul nostru.. O geantă din acest material având un preț exorbitant.Este realizată prin stantare și are o textură granulată, deoarece este presată cu ajutorul unei mașini și vopsită în profunzime cu pigmenți de origine vegetală.

Pielea naturală cu model crocodil este realizată asemănător celei anterioare. Pieile sunt supuse unui proces de presare în urma căruia reiese un model ce imită relieful pielii de crocodil. Gențile ce au acest model nu sunt vândute ca având o piele de crocodil originală.

Cum recunoști pielea naturală?

Odată cu schimbarea tehnologică au apărut diverse materiale care se aseamănă pielii naturale și care se diferențiază foarte greu. Aceasta este pielea ecologică sau sintetică care mistuie magazinele de genți. Diferența constă în calitate, aceste genți rezistând mult mai puțin.

Totuși, sunt cateva procedee prin care pielea naturală se deosebește de cea sintetică, așa că hai să le descoperim împreună.

În momentul de față, legea obligă producătorii să facă diferența între produsele din piele naturală și cea sintetică, printr-o etichetă. Astfel, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă uitați pe eticheta produsului. Poți găsi aici precizarea: piele naturală sau simbolul care desemnează acest material la nivel internațional.

Atât pielea naturală cât și cea sintetică, are anumiți pori. La cea naturală aceștia sunt dispuși aletoriu și se pot observa la o privire mai atentă. În schimb, la cea sintetică, porii sunt dispuși simetric și nu se observă aproape deloc, indiferent cât efort ai depune.

Un alt indiciu important, este greutatea. Gențile din piele naturală fiind considerabil mai grele decât cele din piele sintetică. Dacă după greutate nu vă puteți da seama, zgârietura materialului și focul, sunt alte două modalități.

În cazul în care zgârii o geantă din piele naturală, acolo rămân urme, pe cân la cea sintetică, luați un strat destul de gros de material.

Cu focul, ei bine, cred că este cel mai sigur. dacă luați un chibrit sau o brichetă și dați foc la o părticică din geantă, cea din piele naturală nu va păți nimic, dar cea din piele sintetică se va încreți sau și mai rău, se va topi.

Modalități de întreținere a pielii naturale

În funcție de tipul de piele din care este confecționat produsul, metodele de întreținere ale acestuia sunt diferite.

Pielea blanc se șterge de praf cu o lavetă moale de bumbac. În cazul În care produsul din piele naturală a fost supus unor condiții meteo nefavorabile, precum ploaie sau ninsoare, nu trebuie uscat langă o sursă de căldură pentru că materialul va deveni scorțos. Lasă-l să se usuce la temperatura camerei și, eventual, dacă este vorba despre o geantă, umple-o cu hârtie ca să-și mențină forma.

Pielea colorată se curăță cu o lavetă uscată. Nu trebuie ținută foarte mult la soare, deoarece acestea devin scorțoase.

Știm că plăcerea de a purta o astfel de geantă este una mare. E bine să fim conștienți de ce implică o geantă din piele și să avem grijă de ea pe cât posibil.


Manier.ro pune la dispoziția ta unele dintre cele mai frumoase genți din piele, atât pentru femei cât și pentru bărbați, multe dintre aceste genți la reducere! Genți din piele naturală, în diverse nuanțe și modele, cu broderie tradițională, cu luciu sau fără, ai de unde alege.

Aruncă o privire pe site și fă din garderoba ta ceva unic. Înfrumușețează-ți ținutele cu o geantă pe  măsură. Fii cool în orice moment și lasă geanta să îți întregească ținuta!


 437,    Fashion
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu