AnaVasilescu.ro - Technology

Face ID poate face diferenta intre doi gemeni

20171104 husa

Iphone X, datorita caracteristicilor cu care este dotat devine cel mai bun smartphone din acest an si cu siguranta unul dintre cele mai bune smartphone-uri din viitor. Face ID este una dintre noutatile pe care le propune Iphone X. Aceasta optiune inlocuieste sistemul de recunoastere Touch ID ce utilizeaza un senzor de amprenta. La fel ca oricare alt lucru nou, si Face ID a starnit numeroase discutii si controverse. Cu toate acestea, sistemul de recunoastere faciala se anunta a fi o mutare castigatoare, acest lucru datorandu-se modului in care functioneaza acest sistem.

Datorita tehnologiei ce sta la baza functionarii Face ID, Iphone X devine smartphone-ul cu cele mai mici sanse de a fi spart de catre o persoana rau intentionata. Pentru a intelege mai bine aceasta afirmatie trebuie sa mentionez faptul ca Touch ID are o rata de esec de 1 la 50.000 in timp ce rata de esec a Face ID este de 1 la 1.000.000. Aceasta rata extrem de mica se datoreaza faptului ca specialistii din cadrul Apple au luat in calcul toate modalitatile prin care Face ID ar putea fi spart si le-au rezolvat. In cazul in care nu crezi ca sistemul de recunoastere faciala Face ID este cel mai sigur sistem de securitate utilizat vreodata de un smartphone, trebuie sa mentionez faptul ca Iphone X nu poate fi deblocat nici macar de sora sau fratele tau geaman. Acest lucru se datoreaza faptului ca sistemul de recunoastere faciala scaneaza prin intermediul razelor infrarosii in cele mai mici detalii chipul uman. Datorita acestei scanari in detaliu, sistemul de recunoastere faciala Face ID este in stare sa vada diferentele dintre doi frati gemeni, diferente care cu ochiul liber nu sunt vizibile oricat de in detaliu ar fi analizati doi frati.
Pentru ca acest sistem sa nu poata fi pacalit, acesta este conceput in asa fel incat sa poata face diferenta dintre o poza si realitatea, acesta fiind un alt mare plus pentru sistemul de recunoastere faciala Face ID. De asemenea, sistemul de recunoastere faciala Face ID este capabil sa recunoasca schimbarile de fizionomie ce apar in decursul vietii, fara a fi nevoie de o noua inregistrare.
In concluzie, Iphone X este un telefon care schimba radical perceptia despre modul in care trebuie sa arate si sa functioneze un telefon mobil. Avand in vedere ca este un telefon revolutionar, acesta trebuie protejat prin intermediul unei huse iPhone X achizitionata de la BrandGSM.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 1350,    Technology
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu