AnaVasilescu.ro - Technology

De stiut cand folosim aparatul de aer conditionat

20171221 aer conditionat tip split

Atunci cand folosim aparatul de aer conditionat acasa sau la birou e bine de stiut ca exista anumiti factori de care trebuie sa tinem cont.
E bine sa instalam la ferestre rulouri, jaluzele sau draperii all black care sa reduca caldura provenita de la soare .Ideal ar fi sa fie montate geamuri reflexive care permit sa intre lumina necesara si reduc transferul de caldura. Aceasta masura poate reduce nivelul de energie consumata cu 25%. In zilele caniculare este bine sa pornim aparatul cat mai devreme dimineata cand aerul este un pic mai racoros. Daca peretii sunt izolati consumul de energie va scadea cu 30%.

Pentru a pastra temperatura constanta in incapere si pentru a mentine constant consumul de energie este bine pe cat posibil sa nu setam temperatura interioara la mai putin de 24 grade.S-au facut studii si s-a observat ca pentru fiecare grad mai putin de 24 consumul de energie creste cu 5-7 %.
Daca exista senzatia de zapuseala, aceasta nu poate fi anulata de aerul conditionat deoarece nu caldura este cea care creaza disconfortul, ci umiditatea din aer, care poate ajunge la 100% in zilele ploioase. Aerul conditionat are intr-adevar functie de dezumidificare, insa aceasta functie consuma mult mai mult curent dar si raceste aerul in incapere.
Daca doriti ca spatiul pe care il raciti sa il si incalziti, este bine sa achizitionati un aparat de aer conditionat cu pompa de caldura. Temperatura acestor aparate poate scadea pana la -15 grde. Pompa de caldura produce aproximativ de 2-3 ori mai multa caldura fata de cat consuma un calorifer electric.
Aparatele de aer conditionat pot functiona pe cald pana latemperaturi exterioare de maxim -10 grade, in interior temperatura ajungand pana la 23 grade. Aparatele de incalzire tip split inverter pot incalzi la interior pana la 25 grade atunci cand la exterior sunt -25 grade. De mentionat este faptul ca la toate aparatele de aer conditionat, simplu sau inverter, functionarea pe meniul cald poate fi intarziata cel putin 5 minute, mai ales in functie de tempertura exterioara. Aceasta intarziere este necesara pompei de caldura pentru a pregati echipamentul si pentru a refula doar aer cald,astfel incat, la o anumita perioada aparatul isi va inversa sensul de functionare tocmai pentru a dezgheta unitatea externa, timp in care, in incapere nu va mai fi produs aer cald.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 1229,    Technology
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu