AnaVasilescu.ro - Technology

Curiosity is one of the great secrets of happiness.


20180131 masini de cartonat

Supermarketurile au mare success in tara noastra. Daca as intreba-o pe bunica mea ce parere are despre ele, ea care a refuzat sa locuiasca la bloc pentru ca era obisnuita sa aiba gradina ei si nu s-a putut lipsi de ea, ar spune ca au rasarit ca ciupercile dupa ploaie. Mereu am locuit langa piata, ca mai tarziu sa apara un supermarket foarte aproape de mine. In jurul acestor locuri este mereu un dute-vino, oamenii misuna ca si furnicile in jurul unui musuroi.

Imaginea dezolanta care o poti observa, dupa ce oamenii incep sa se retraga catre casele lor, este stiva de cartoane. Ladite carton legume fructe, aceasta expresie mi se invartea in minte ca un titirez si nu imi dadea pace. Oare cati din noi vedem ce anume se intampla cand linistea ia locul agitatie.
In primii ani de studentie mi se spunea ca trebuie sa invatam sa privim lucrurile de la distanta. Observatia este foarte importanta pentru meseria de reporter / jurnalist, dar sa nu uitam ca este o veche metoda de cercetare in psihologie.
Astazi nu pot sa spun ca sunt jurnalista, sunt doar un om care a terminat aceea facultate, care a ales sa lucreze cu oamenii, sa le dea o mana de ajutor cand au cel mai mult nevoie (fizic) de asa ceva, dar mai presus de toate, sunt un om cu mii se curiozitati. Cum imaginea aceea o intalnesti peste tot, ba uneori chiar si in interiorul magazinelor, am avut curiozitatea sa vad, sa citesc cate ceva despre masini de cartonat.
Sunt atat de multe lucruri simple pe langa care trecem zilnic si despre care stim atat de putine, dar din pacate tot mai putini oameni isi pun intrebari despre cum se fabrica un anumit lucru. Cred cu tarie ca daca am stii acest aspect cu totii am avea mai multa grija de mediul inconjurator. Mi-ar placea sa ne oprim cat mai multi, macar 5 minute asupra unei curiozitati, si sa citim despre ea. Colegul meu de facultate, a doua facultate, imi spune ca sunt de moda veche de cate ori ma vede cu cate o carte, dar cunosc o persoana care imi spune ca din fiecare carte ai de invatat. Extrapoluand situatia, as spune ca din fiecare lucru pe care il cauti si citesti despre el, poti invata ceva. 

Nu lasa curiozitatile fara o lamurire completa. Cu cat mai multe, cu atat mai bine.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!       

Ad


 1258,    Technology
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu