AnaVasilescu.ro - Technology

Intoarcerea la natura

20180514 pui de gaina

In fiecare zi vad foarte multi copii. Cea mai mare parte din ei sunt foarte rasfatati. O colega are o expresie mult mai plastica: sunt foarte pretiosi. Nu as putea spune ca am fost nici eu crescuta in totalitate de bunica, dar mi-am petrecut cateva vacante acolo si acest lucru se cunoaste. M-au responsabilizat de mica cu diverse sarcini. Imi placea sa dau mancare la animale, sa ud in gradina, sa fur cate o rosie din solar, lucruri marunte dar lucruri care m-au format pentru omul de azi.In fiecare zi vad foarte multi copii. Cea mai mare parte din ei sunt foarte rasfatati. O colega are o expresie mult mai plastica: sunt foarte pretiosi. Nu as putea spune ca am fost nici eu crescuta in totalitate de bunica, dar mi-am petrecut cateva vacante acolo si acest lucru se cunoaste. M-au responsabilizat de mica cu diverse sarcini. Imi placea sa dau mancare la animale, sa ud in gradina, sa fur cate o rosie din solar, lucruri marunte dar lucruri care m-au format pentru omul de azi.


Fiecare anotimp in parte avea farmecul sau. Primavara ma duceam si culegeam viorele si imi spunea bunica sa nu intru in camera cu ele, unde era o closca, decat daca buchetul era extreme de generos. Stiam ca are un ritual cand alege oualele, de fapt acolo totul se desfasoara dupa obiceiuri mostenite din generatie in generatie.


Uneori chiar si obiceiurile mostenite si respectate cu sfintenie nu dau rezultatele dorite. Pentru ca toata munca sa nu mai fie in zadar, bunica mea cand se necajea era zi de jale mare, tatal meu cumparase un incubator oua. Imi amintesc cum coloram ouale pe o parte ca sa stiu pe urma cand le intorc. Astazi acest lucru nu mai este necesar, obligatoriu, pentru ca noile incubatoare pot avea ca optiune sistem de intoarcere actionat simplu de la un buton. 


Avantajul acestor incubatoare este acela ca temperatura se regleaza automat, ea realizandu-se printr-o rezistenta electrica. Ventilatia se realizeaza prin orificiile din carcasa, in felul acesta excesul de dioxidul de carbon este inlaturat. Umiditatea este asigurata prin umplerea cu apa a celor doua alveole din semicarcasa inferioara a incubatorului. 


Pui de gaina proaspeti scoti sunt pur si simplu adorabili. Am o imagine in minte care este vesnic vie. Un copil, rumen in obraji, cu un pui de gaina in maini care rade fara griji si se bucura de mica vietate. 


Acum cateva zile am citit de excursii la tara pentru cei mici. Sunt invatati cum sa dea mancare la pui, la iezi si alte mici actiuni. Poate asa nu vom mai auzi ca vaca este mov sau alte diverse perle, care nu ar trebui sa ne faca sa radem.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!       

Ad


 1075,    Technology
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu