AnaVasilescu.ro - Travel

Umar la umar in team building

20190129 munti romania

In urma cu foarte multi ani am auzit de la o femeie ca spunea ca a fi bugetar inseamna sa ai o paine mai mica, dar mai alba. Imediat am realizat ca se referea la raportul dintre munca si partea financiara. Salariile bugetarilor nu au excelat niciodata, dar siguranta locului de munca a primat in alegerea lor cat si in alegerea mea. Serviciul imi ofera siguranta, stiu foarte bine sa gestionez situatiile vechi si noi, cu colegii ma inteleg bine si totusi de cateva saptamani am simtit o mica invidie fata de o persoana draga.

De un an jumate am inceput si noi, colegii, sa ne petrecem, uneori, timpul liber impreuna. Lucru foarte frumos, care ne-a apropiat, dar cum credeti ca m-am simtit cand aceea persoana mi-a spus ca seful lui le-a transmis ca au la dispozitie cateva locatii unde se vor intalni cat de curand si totul pe cheltuiala lui? Sa mai spun ca i-a informat, ca fiecare isi poate aduce familia cu el? Au avut de ales Văliug, Clisura Dunării si Semenic. Locatia castigatoare a fost Semenic datorita pozitiei dar nu numai. Cu siguranta vor organiza un team building outdoor de care isi vor aminti mereu.

Pentru ca iubesc mai mult muntii decat marea si pentru ca niciodata nu am fost in Semenic, am vrut sa ma bucur, macar vizual, de ceea ce ofera aceasta destinatie. Muntii Semenic reprezinta cea mai importanta subunitate a Muntilor Banatului si la tot pasul se pot intalni peisaje domoale, culmi cu paduri bogate si lacuri. Aici au fost create multe rezervatii naturale, fie pentru ocrotirea unor plante, fie pentru protejarea unor comori de suprafata sau subterane. Iubitorii sporturilor de iarna se pot bucura din plin deoarece stratul de zapada din noiembrie si pana in aprilie atinge in medie 60 – 80 cm. Au la dispozitie cinci partii de ski cu diferite grade de dificultate. De asemenea pot face o vizita statiunilor climaterice: Trei Ape, Crivaia, Satul de Vacanță Gărâna.

Avantajul unui team building este acela ca prin astfel de intalniri se poate crea o echipa performanta pentru ca intre persoanele care participa se creaza legaturi puternice si prietenii prin jocuri psihosociologice structurate intr-un program, specific echipei sau grupului. Datorita acestor experiente comunicarea se imbunatateste, echipa devine mult mai inchegata, iar toata lumea se relaxeaza si detensioneaza. Activitatile la care vor lua parte sunt mai mult sau mai putin extreme, pot participa cu totii sau sau pot fi individuale, vor avea anumite obstacole cat si situatii inedite prin care participantii trebuie sa isi depaseasca limitele personale, pentru a indeplini misiunea data. Exemplu de activitati: explorare pesteri, paintball, orientare, rapel, rafting, tiroliana, karaoke sau pot participa la diverse jocuri distractive si/sau educative. Cei care organizeaza astfel de evenimente ne asigura ca vom avea parte de emotii din plin cat si de dezvoltare personala.

Poate in viitor lucrurile vor sta altfel din acest punct de vedere si pentru bugetarii si ceea ce am invatat e sa fiecare job are partile lui bune si ca ar trebui, mai des, sa vedem si partea plina a paharului.

 

 


 977,    Travel
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu