AnaVasilescu.ro - Travel

Aventureaza-te in team building

20190321 teambuilding

La sfarsitul lunii ianuarie va povesteam de acel team building organizat de seful unei cunostinte si, desi suntem in post, trebuie sa recunosc ca am simtit o mica invidie. Ei bine nu a fost doar o mica invidie ci una in toata regula. I-am povestit fratelui meu despre acest lucru si mi-a spus ca in tara lui de adoptie (este plecat de patru ani din Romania) este o practica foarte des intalnita, dar si el a fost la un team building Timisoara. Mi-a povestit foarte multe despre beneficiile (si nu numai) pe care le aduce asupra intregii echipe.

Am observat ca atunci cand afli de un lucru si iti place te influenteaza intr-o oarecare masura, dar cand afli despre acel lucru de la o persoana apropiata (importanta pentru tine) impactul este mult mai mare. Eu si fratele meu am avut o relatie care ar putea fi relatie dintre doi frati de oriunde, ne-am certat, ne-am batut pentru ultima portie de tort, ne-am tinut spatele cand unul din noi facea cate o boacana, am fost alaturi cand unui din noi a avut nevoie, dar am si facut glume pe seama celuilalt. Lista ar putea continua, dar ceea ce vreau sa subliniez e ca parerea lui era intotdeuna obiectiva.

Avantajele unei astfel de provocari sunt constructive pentru viitorul proces de construire a unei echipe eficace si ajuta la crearea unei unitati cu o coeziune puternica, ce are un tel si un scop comun. Managerul este cel responsabil sa construiasca in jurul lui o echipa, lucru care nu este deloc usor. Fiecare om are propriul stil, dar atunci cand face parte dintr-o echipa, fiecare om trebuie sa isi stie locul foarte bine, cat si locul si capacitatile celorlati coechipieri.  Capacitatea unui om de a lucra la nivel invidual cat si la nivel de echipa este extrem de important si benefic pentru companie.

Un manager trebuie sa aiba o atitudine pozitiva cat si fler pentru a alege un leadership, dar ca sa poata sa faca asta mai intai trebuie sa isi cunoasca echipa, sa stie punctele tari cat si cele slabe ale coechipierilor. Un team building este solutia ideala pentru asa ceva. Timpul liber petrecut impreuna cu colegii de munca ajuta la imbunatatirea si intarirea relatiilor. Petrecand mai mult timp impreuna relatiile se sudeaza si se descopera si limitele fiecaruia. De multe ori incercam sa ascundem punctele slabe, dar fratele meu mi-a spus ca este foarte important identificarea problemelor in echipa. De asemenea cu acest exercitiu putem sa ajungem sa ne cunoastem pe noi insine mai bine, altfel spus sa facem explorare in afara zonei de confort.

Partea cea mai frumoasa a acestei experiente este relaxarea, motivarea dar si invatarea prin distractie. Rezultatul unui team building se va vedea in timp datorifa faptului ca ajuta la cresterea factorului de incredere intre angajati. Important este ca la final, atingerea obiectivelor comune, sa fie pe buzele tuturor, dar sa nu uitam ca o asemenea experienta aduce dupa sine o comunicare mai buna, relatii mai bune care vor ajuta la cresterea profitului / productivitatii.  

 

 


 1132,    Travel
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu