AnaVasilescu.ro - Variety

Accept orice filozofie, dacă e stropită de un vin bun

 20160803 struguri

Am crescut cu un singur reprezentat al bunicilor. Mamaia mea ( fac parte din veche generatie in care asa eram invatati sa ii spunem si nu "buna" ca acum ) ne-a invatat lucrurile de baza ale vietii. Daca sadim, udam si sapam avem legume si fructe. Daca avem grija de animale, avem oua, lapte, carne. Daca avem grija de casa, avem un loc unde sa ne bucuram de foloasele pe care le obtinem, avem un loc unde sa le odihnim si lista continua. Este o femeie vaduva de la 43 de ani. Avand cu 5 copii i-a fost foarte greu, dar niciodata nu a renuntat. Facea si vin si tuica, pentru rarele ocazii cand isi permitea sa ia pauza.

Pe vremea aceea incercam sa evit culesul prunelor si / sau al strugurilor. Visam sa se inventeze utilaje care sa faca aceasta munca in locul nostru. Multi ani mai tarziu am aflat ca astfel de utilaje exista, chiar la noi in tara. Daca aceste activitati incercam sa le evit, exista o activitate la care imi placea sa iau parte: la zdrobitul strugurilor. Mamaia mea ma punea sa aleg cozile de la struguri, ca altfel "iese vinu' amar". Acestea din urma erau cuvintele ei.

Azi am avut norocul sa descopar pe micul meserias cateva modele diferite de zdrobitoare. In felul acesta toate amintirile de mai sus mi-au navalit in minte. Cand am vazut acolo un anume zdrobitor struguri, m-a izbit o pofta teribila de suc proaspat de struguri, de mirosul imbatator al lor. Mi-a venit si un dor de toata zarva aceea, cineva culegea, cineva cara struguri, iar eu ii dadeam prin zdrobitor impreuna cu mamaia mea. O adevarata munca in echipa. Uneori rolurile celorlalti se schimbau, dar eu nu renuntam la al meu. In acele zile, toti struguri erau dulci, pentru ca toti ajungeau in mainile mele. O adevarata placere, amintiri de pus la rana.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 1765,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu