AnaVasilescu.ro - Variety

When you have passion, nothing is impossible

20160829 bariera automata

Prietenia dintr-o fata si un baiat, oare cat este de sincera si cat poate sa reziste? Si eu, si tu si alte mii si mii de femei au avut candva, in adolescenta lor, un baiat cu care s-au inteles de exceptie. Au fost voci care spuneau: cum de nu formati un cuplu, va intelegeti atat de bine si va sta si bine impreuna? Voi, inculpatii, va uitati unul la altul si incepeati sa radeti. Doar voi doi stiati la ce va gandeati si ce provoca acel ras.

O parte din copilarie si adolescenta mi-o petreceam la una dintre matusi. Ma rasfata foarte mult si ma simteam ca intr-o tabara, poate si datorita faptului ca nu locuiam in acelasi judet. Cand nu eram acolo, ma suna sa vada ce mai fac si imi spunea cine mai intreba de mine. Aceste persoane, din urma, variau, insa exista una care era permanenta: Victor, un baiat incercat de viata de mic, crescut doar de tata. Imi placea sa ii spun cumintenia pamantului, pentru ca egala cu succes sculptura lui Brancusi.

De cate ori ajungeam acolo, imi placea sa il iau prin surpindere. In majoritatea vizitelor mele l-am gasit manuind cateva piese care straluceau in bataia soarelui. Pe el l-am cunoscut dupa ce unchiul meu l-a rugat sa ii faca ce stie el mai bine: feroneria pentru poarta culisanta. Se pare ca facea treaba buna pentru ca unghiul venea acasa tare incantat. Intr-o zi, acest uncheas, m-a luat si pe mine cu el. In momentul in care Victor, ignora pe toata lumea. Feroneria pentru poarta culisanta reprezenta pentru el adevarata pasiune. Am fost captivata de daruirea lui care insufletea niste bucati de fier.

Ani treceau, intrebarile curgeau iar noi petreceam cat de mult timp impreuna. Am petrecut momente frumoase. Cu timpul, fiecare din noi, si-a realizat visul. El si-a construit un atelier al sau, aasta cum imi povestea de multe ori la ceas tarziu. Eu am ales lumea medicala pentru ca imi placea sa aduc zambete curate si pline de emotie pe chipul omului. L-am pansat de multi ani. Isi ridica ochii si parca ma indemnau sa sa nu renunt la acest vis. Noi nu aveam nevoie de vorbe pentru ca vorbele distrug ceea ce privirile construiesc.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 1802,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu