AnaVasilescu.ro - Variety

De ce Halkidiki este raiul vacantelor pentru familii?

 20170427 lefkada

Sunt multe colturi de rai in Europa, unele locuri foarte populare, altele stau ascunse si sunt dezvaluite de cunoscatori doar prietenilor. In Grecia, pe langa bucuria de a trai cateva zile pe plaje superbe, ne-am simtit ca acasa, regasind spiritul balcanic de la noi, dar oarecum diferit si interesant de descoperit la greci.

Plaje superbe si mancare gustoasa

Grecia este o destinatie de vacanta sigura deocamdata, fara atentate sau probleme majore in aceasta zona. Exista cateva tabere de refugiati, in Salonic inclusiv, unde migrantii sunt vizibili pe strazi, dar nu au fost probleme majore din cauza lor.

In nordul Greciei, din Romania se ajunge relativ usor chiar si cu masina, ceea ce este ideal pentru familiile cu copii care evita avionul din considerente de preturi, dar, pe de alta parte, avand masina, se pot vizita diverse locuri interesante din zona in care s-a stabilit sejurul. In Grecia, este pacat sa nu se viziteze siturile arheologice, iar micile calatorii in alte localitati de pe malul Mediteranei va dezvaluie noi peisaje superbe, cu plaje extraordinare sau taverne unde mancarea miroase imbietor si are gusturi incredibil de descris (caracatita la gratar sau alte fructe de mare, buiurdi, diverse legume gatite simplu si gustos sau baclavalele si alte deserturi).

Plajele din Halkidiki sunt vestite in Europa si nu numai, unele avand nisip fin, iar in mici golfulete apa este limpede si fara valuri. Dealurile cu maslini sau vegetatia forestiera de pe unele pante vecine cu marea fac ca unele plaje sa fie cu adevarat pitoresti.

Transport si cazare

Din cel mai indepartat colt al Romaniei pana in Salonic, in nordul Greciei, orasul care face intrare in frumoasa peninsula Halkidiki, distanta este putin peste 1000 km, care pot fi parcursi cu avionul, in scurt timp, cu trenul in mai bine de 36 de ore, prin Bulgaria, sau cu autocarul ori masina personala. Ardelenii pot alege sa calatoreasca prin Serbia si Macedonia, unde distanta este acoperita de mai multe autostrazi, diminuandu-se cu cateva ore timpul de tranzit intre Romania si Grecia.

Daca nu ati mai fost in Grecia, o agentie de turism poate fi de mare folos in organizarea vacantei, oferind sfaturi si servicii complete, de la transport pana la cazare si masa, dar si mici calatorii in jurul locatiei unde va fi sejurul. Filadelfia este o agentie cu experienta in transportul international cu autocarul, puteti opta doar pentru servicii de transport pana la o anumita locatie din itinerariul agentiei si sa alegeti cazarea si programul vacantei dupa cum doriti. Serviciile complete organizate de agentie au avantajul ca pot fi obtinute la un pret convenabil, mai ales daca rezervarile sunt facute cu cateva luni inainte.

Puteti alege locatia de vacanta in Halkidiki langa una dintre plajele cotate cu Blue Flag, iar pentru copii ar fi distractiv sa petreceti o zi la Aquapark Waterland de langa Salonic. Barbatii ar putea vizita manastiri pe Muntele Athos, dar nu este departe de Salonic nici Muntele Olimp, la poalele caruia se afla un sit arheologic foarte interesant.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 923,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu