AnaVasilescu.ro - Variety

Panourile solare fotovoltaice iti fac viata mai frumoasa

20170515 Panouri solare fotovoltaice

 Oare cati din noi nu am admirat cel putin o data o casa frumoasa, cu o gradina superba? Oare cati din noi in timp ce faceam asta eram atenti si la mimica proprietarului? Asta iarna, personal, admiram o poza a unei colege, era un living imens, un living care ne invita la visare. Cativa ani am locuit si eu la casa, totul este frumos pana in ziua in care postasul aduce facturile. L-ai ruga cat poti de frumos sa le ia inapoi, dar stii ca nu o poate face.

 Imi aduc aminte de pe vremea cand stateam la casa, ca la sfarsit de luna daca trageam linie si calculam tot ce e de platit depasea cu mult salariile noastre, dar cum necum ne descurcam. Oare si la aceasta colega e la fel? Pe mine au inceput sa ma sperie cat de mari sunt cheltuielile la o casa. Uneori ma simt nostalgica dupa confortul, dupa relaxarea pe care o aveam atunci. In cazul in care intr-o buna zi o sa ma mai mut la casa, prima investitie pe care as face-o ar fi achizitionarea unor panouri solare fotovoltaice pentru a nu mai avea un soc psihic de fiecare data cand vad factura de la energia electrica.

Randamentul acestor panouri fotovoltaice a crescut permanent în ultimul deceniu. Parerile privind reducerea facturii la energie electrica este de aproximativ 15 - 20 %, alti specialisti spun ca reducerea poate ajunge si pana la 28%, un procent care pare mic la prima vedere, dar adunat luna de luna si apoi an de an vom observa ca investitia este una care merita. Ceea ce este important de mentionat e ca ele pot fi montate in functie de conditiile specifice fiecarui proiect: pe acoperis, pe fatata cladirii, pe terase, pe sol, astfel nu exista nicio scuza ca nu le-am achizitionat pentru ca nu am avut unde sa le pun. Atunci cand alegem locul unde sa le instalam, trebuie sa tinem cont de faptul ca ele produc mai putina energie atunci cand sunt umbrite si de aceea ideal ar fi ca zona respectiva sa fie "libera". In cazul in care umbra cade doar pe un colt al panoului, nu doar acele celule de acolo sunt afectate ci intreg flux al sistemului pentru ca ele sunt legate in serie. Paguba este cu atat mai mare daca respectivul panou este legat si el, la randul lui cu alt panou si astfel toate sunt afectate. In cazul in care aceasta umbra nu poate sa fie evitata, singura solutie e ca ele sa nu fie legate in serie. Sunt multe detalii tehnice de care trebuie sa tinem cont, dar asta e domeniul specialistilor si un client nemultumit iti poate alunga alti zece. 

Consumul de energie electrica intr-o casa este foarte mare, mai ales de cand au aparut plitele si cuptoarele electrice, centrala termica, aerul conditionat si multe alte electrocasnice. Ne-am obijnuit cu ele si au ajuns sa faca parte din viata noastra. Consider ca aceste panouri pot fi cu usurinta numite eco-friendly. Un bonus in plus pentru noi si pentru planeta.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 763,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu