AnaVasilescu.ro - Variety

Cum sa-mi gasesc un loc de munca dupa terminarea facultatii

20170528 redactare cv

Numarul studentilor din Romania este in scadere in ultimii ani. Chiar si asa, dupa terminarea facultatii mare parte dintre ei nu isi gasesc un loc de munca. In tara la noi facultatile nu ofera oportunitati de angajare dupa finalizarea studiilor, fapt pentru care studentii trebuie sa inceapa chiar din timpul facultatii sa-si caute un loc de munca pentru a-si asigura un viitor.

Daca insa dintr-un motiv sau altul nu ai facut acest lucru in timpul facultatii, dupa in mod categoric trebuie sa-ti gasesti un loc de munca. Multi intra in panica si nu stiu ce sa mai faca, multi raman indiferenti, multi isi gasesc un loc de munca destul de rapid.
Daca si tu vrei sa-ti gasesti un loc de munca relativ repede dupa terminarea studiilor, poti incepe cu redactarea unui CV. Trebuie sa-ti faci un CV cat mai atractiv pentru angajatori, cu informatii cat mai corecte si cat mai relevante. Acesta e bine sa fie insotit de fiecare data de o scrisoare de intentie, pentru a-ti creste sansele de angajare. Daca nu te pricepi si nu esti sigur/a de faptul ca vei reusi sa faci CV-ul perfect, poti apela la firmele care ofera servicii de redactare CV profesional. Astfel de firme te pot ajuta totodata si cu servicii de redactare scrisori de intentie. Astfel, primul pas este realizat. O firma care se ocupa de astfel de servicii este CV-Perfect.ro. Echipa de profesionisti de aici te va ajuta sa pasesti cu dreptul in cariera pe care vrei sa o ai.
Daca CV-ul tau este gata de a fi dat mai departe, incepe sa aplici. Aplica la tot felul de job-uri care crezi ca ti s-ar potivi. E important sa mergi la cat mai multe interviuri pentru a prinde experienta si pentru a fi din ce in ce mai relaxat/a in fata angajatorilor. Zilnic intra pe site-urile de job-uri, zilnic cumpara-ti ziare de anunturi si aplica. Astfel cu siguranta iti cresc sansele de a fi chemat/a la interviu si de a fi angajat/a. Daca ai emotii in privinta interviului, cei de la CV Perfect te pot ajuta si cu servicii de pregatire pentru interviu. Astfel, cine stie, poate vei reusi sa te angajezi dupa primele interviuri.
Daca ai succes la interviuri si angajatorul te considera omul potrivit, vei reusi sa te angajezi. Insa ai grija cum te prezinti, cum te imbraci si ce impresie lasi.
E important sa iti cauti de munca imediat dupa ce ai terminat facultatea, deoarece cu cat timpul trece, cu atat va fi mai dificil. Un angajator ar prefera cu siguranta un om care abia a terminat facultatea, decat unul care a terminat-o acum 3-4 ani si nu a fost angajat niciodata.
Si, daca nu stii incotro sa apuci in cariera ta, ia-ti cateva sedinte de consiliere in cariera.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 735,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu