AnaVasilescu.ro - Variety

Learning a language is to understand others, to form connections, part 2

Acum multi ani am auzit expresia "The show must go on", abia la ceva timp am realizat ca era titlul unei melodii celebre. Eu mi-am continuat planul de a avea parte de a fi student Erasmus. Am auzit multe voci care imi vorbeau frumos despre aceasta experienta, in cel mai rau caz, imi spuneau ca nu le-a placut tara gazda, dar experienta o recomandau cu placere. Varianta 3 luni in Lituania cu o bursa pentru plasament este confirmata si maxim 2 zile trebuie sa primesc raspuns (imi accepta dosarul sau nu). Niciodata nu m-am gandit ca voi ajunge in aceasta tara, inca am multe intrebari fara raspuns, dar stiu ca doar cand voi ajunge acolo voi gasi raspuns la ele.

Sa pleci cu o astfel de bursa atunci cand esti angajat, este de doua ori mai palpitant. Toti prientenii care aud de aceasta tara baltica ma intreaba in ce limba voi vorbi acolo. Nu sunt atat de straini de limba Engleza pe cat par, au trecut deja la Euro si pe de o parte ma bucur ca eu nu sunt o nativa vorbitoare de aceasta limba si nici ei.

In scris nu am asa mare trac atunci cand scriu ceva, nici cand citesc ceva. Am timp sa traduc cuvintele, sa caut sensul lor, eventual sa le inlocuiesc cu un sinonim, am mai mult timp si asta ma ajuta sa inteleg. Cand e cazul sa vorbesc, panica, imi e teama sa nu pronunt bine un cuvant, sa nu il pun la timpul potrivit si una peste alta, am observat ca vocea mea suna diferit atunci cand vorbesc in engleza.

V-am povestit acum ceva timp ca am inceput sa iau cateva lectii de Engleza, Engleza - nivel intermediar mai exact, pentru a-mi fixa unele notiuni, pentru a imi imbunatatii vocabularul. Lectiile 3-4 de la acest curs continua in aceasi maniera cu care ne-a obijnuit. Prin diverse jocuri, exercitii ne indruma catre tainele acestei limbi. Altfel pot spune acum ca nu conteaza ce varsta ai ca sa inveti o limba straina, ai nevoie de motivatie si de lectii interactive, interesante.

Citind textele care ne sunt puse la dispozitie, am intalit multe cuvinte pe care nu le cunosc. Stiu ca nu o sa le retin pe toate, dar data viitoare cand voi mai intalni acel cuvant imi va suna cunoscut si altfel, cu timpul, vocabularul se largeste, "creste", si partea cea mai buna e ca stiind mai multe cuvinte si facilitatea de a ma exprima este mai usoara.

Cu totii stim ca o limba straina are regulile ei. Mereu m-am intrebat care este diferenta intre both, either si neither. In aceste lectii este exemplificat atat de frumos incat nu ai cum sa le mai incurci. Atunci cand primesti explicatia si vezi si exemple, cum sa nu le reti? Unul din "Study Tip" pe care ni-l recomanda este acela de a consulta permanent un dictionar bilingv sau monolingv.

Sfatul pe care toti ni-l dau e acela de a gandii in limba respectiva, cand vom putea face asta, inseamna ca deja suntem de mult pe drumul cunoasterii limbii straine, respective.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 601,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu