AnaVasilescu.ro - Variety

Ce anvelope sa-ti iei in functie de cum conduci?

05072017 anvelope

Orice sofer trebuie sa treaca mai devreme sau mai tarziu prin procesul de cumparare a unui set de anvelope. Indiferent de cat de rar mergem cu masina sau de stilul de condus, o anvelopa are o durata de viata limitata. Uzura este intensa in special in cazul folosirii zilnice in traficul urban. Traficul fiind unul intens, se franeaza si accelereaza mai des si astfel anvelopele sunt puse in dificultate provocand o uzura mai rapida. In cazul in care rulati majoritatea timpului pe autostrada la viteze ridicate, anvelopele sunt supuse la un efort indelungat ce poate duce de altel la o uzura rapida. In orice caz, indiferent de stilul de condus, veti fi pusi sa alegeti un set de anvelope noi care sa pastreze aceeasi calitate a condusului cu care erati obisnuit.

Cum sunteti siguri ca alegeti un set de anvelope potrivit?

Procesul de cumparare a unui set nou de cauciucuri, indiferent ca vorbim de anvelope vara sau anvelope iarna, trebuie sa inceapa cu o intrebare simpla:

Ce vreau sa obtin de la aceste anvelope?

Daca conduceti foarte des in traficul urban, aveti nevoie de o anvelopa cu o clasa de aderenta medie, cu o durata de viata mai ridicata. Anvelopele trebuie sa faca fata stresului zilnic ce implica condusul in oras format din franari si accelerari bruste, manevre in locuri restranse si un condus care in general uzeaza mai intens o anvelopa.

Daca conduceti in principal pe autostrada si distante lungi, aveti nevoie de o anvelopa cu o clasa de cosum ridicata si clasa de zgomot minima. Astfel veti economisi carburant, diferenta putand fi de pana la 1 L la 100 km, o cantitate considerabila in timp. Cu cat clasa de zgomot este mai scazuta, cu atat confortul in habitaclu este imbunatit, din cauza lipsei de zgomot exterior produs la rulare.

Daca aveti un stil ce condus sportiv, format din franari si accelerari agresive, aveti nevoie de o anvelopa cu clasa de aderenta A sau cat mai aproape de A. In acel caz, anvelopa va fi lipita de asfalt in timpul virajelor si va avea o distanta de franare redusa si un timp de accelerare scazut. Dezavantajul il reprezinta rezistenta la rulare care aduce o crestere de consum.

Prin urmare, in functie de modul in care folositi masina, stiti ce anvelopa sa alegeti care sa ofere proprietatile de care aveti nevoie. Cauciucurile sunt primul si singurul contact pe care o masina il are cu asfaltul, prin urmare este important ca ele sa garanteze o performanta ridicata pentru orice situatie. Alege un set de anvelope de iarna sau anvelope de vara in cunostinta de cauza.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 678,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu