AnaVasilescu.ro - Variety

5 documente importante pe care le putem salva cu un laminator

 20170831 documente

Inainte sa apara calculatorul, aparatele de fotografiat digitale si toata era aceasta digitala in care traim in prezent, hartia era cel mai utilizat mijloc de pastrare al informatiilor. Cei nascuti pana in `95, chiar 2000 inca isi mai aduc aminte de filmele de la aparatul de fotografiat care urmau sa fie developate si in schimbul acestui serviciu primeam plicuri mari portocalii de poze printate. Astazi toate aceste fotografii se gasesc in dulapul cu amintiri si de fiecare data cand le rascolim ne dam seama ca sunt din ce in ce mai deteriorate cu trecerea timpului si este mare nevoie de o solutie pentru pastrarea lor. Solutia este foarte simpla si accesibila: un laminator.

Laminatoarele se gasesc in magazinele de birotica si papetarie. Se pot comanda chiar si online fara a va complica cu vizitele in magazin si fara a va pierde timpul asteptand la cozi. Preturile variaza in functie de specificatii, insa un laminator eficient si performant se invarte in intervalul de 150-350 de lei. Avand in vedere ca hartia este un mediu perisabil si asistam la degradarea ei, un astfel de dispozitiv ne va fi foarte util. In locuinta noastra avem foarte multe documente din hartie peste care este inacceptabil sa treaca timpul si ne dorim sa le prelungim durata de viata. Printre cele mai importante sunt:

1. Actele. Actele se incadreaza la gradul 1 de importanta, daca se poate spune asa. Exista persoane care detin certificate de nastere pe stilul vechi si sunt compuse dintr-o hartie foarte subtire. Acte de proprietate, imputerniciri, chitante, facturi toate acestea se pot pastra in siguranta cu ajutorul unui laminator.

2. Fotografiile. Atunci cand vine vorba de amintiri suntem, de regula, foarte grijulii: „Ai grija ca aceasta vaza e de la mama. Sa nu cumva sa o spargi”. Fotografiile printate sunt singurele amintiri care ne aduc aminte cum aratam atunci cand eram mici, astfel ca toate aceste documente merita infoliate.

3. Bancnotele. Atunci cand spun bancnote ma refer la colectionarii de bancnote vechi. Si acestea intra in categoria documentelor care pot fi distruse foarte usor de trecerea timpului.

4. Timbrele. Am vazut foarte multe colectii de timbre care erau asezate intr-o mapa speciala pentru asa ceva. Problema era ca acel buzunar din folie era deschis in partea superioara, iar unele timbre puteau sa se piarda foarte usor. Laminatoarele fixeaza bucatile de hartie intre doua folii de plastic si le lipeste la cald.

5. Servetelele. In cele din urma, chiar si colectiile de servetele pot fi pastrate infoliate si in siguranta. Foliile de plastic nu afecteaza in niciun fel documentul, se pot lega intre ele si se pot forma albume sau mape.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 639,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu