AnaVasilescu.ro - Variety

Banii dati pe o campanie SEO: cheltuiala sau investitie?

 20171020 SEO

Campanie seo bazata pe preț sau o campanie de promovare site bazata de anumiti factori pe care trebuie pus pret?

Grea întrebare, in conditiile in care incep sa apara tot soiul de firme si firmulite denumite popos "agentii de servicii digitale" care iti promit marea cu sarea, mai precis promovarea pe prima pagina Google si conversii in cascada.

Si cu SEO-ul asta actual e un schepsis: nu mai e suficient sa fii pe prima pagina a motoarelor de cautare.

Degeaba aceia pe care ii angajezi iti arata ca te-au urcat pe ultimul loc de pe prima pagina Google, motorul cel mai utilizat de catre internautii romani, pentru ca nu o sa beneficiezi prea mult de aceasta pozitionare temporara.

Gandeste-te la modul tau de a cauta pe Google. De cate ori ai intrat pe site-urile din partea de jos a paginii?

Nu doar ca acum multi nu trec de primele 5 rezultate, mai grav este ca de multe ori primele 3-4 locuri sunt platite, asa incat daca esti pe locul 1 neplatit, in realitate te afli pe locul 4 sau 5, deci la limita vizibilitatii.

Chiar daca multi evita site-urile ce isi fac reclama platita online din principiu, tot e destul de riscant sa dai niste bani unei agentii doar ca sa fii pe locul 6, 8 sau... 10 (adica 14, în realitate!). Mai bine bagi banii direct in reclama platita online.

Sau, cel mai indicat, lucrezi cu niste profesionistii adevarati, care iti vor face niste campanii complexe de promovare a brandului, nu unele punctuale in care sa ocupi doar vremelnic o pozitie fruntasa pe Google, doar atat cat sa te amagesti ca ai ajuns si tu in vârf, pe prima pagina.

Este o frustrare imensa ca sa simti aerul tare al topului online amintit si dupa aceea sa te pravalesti rapid pe a 50-a sau a 200-a pozitie, fara mari sperante ca vei mai reveni in randul acelor branduri cu vizibilitate mare.

Ca sa obtii rezultate notabile, apeleaza la profesionistii in optimizare web

Pentru o buna investitie a bugetului alocat promovarii site-ului tau de afaceri, cel mai bine ar fi ca sa apelezi la o firma cu experienta, chiar daca nu foarte mare, unde lucreaza IT-isti bine cotati in bransa, care sunt la curent cu cele mai recente schimbari in privinta optimizarii web si care nu iti vor cere sa faci credit la banca pentru a le plati serviciile de promovare.

Pentru un pret decent, platit lunar, poti ca sa iti faci un abonament de publicitate online a site-ului si, conform clauzelor contractuale, o sa poti chiar sa renunti oricand la serviciile digitale oferite, daca rezultatele masurabile nu vor fi la nivelul asteptarilor tale.

Daca vei proceda in acest fel, nu vei considera banii dati cu optimizarea site-ului tau de business o cheltuiala, ci o investitie care iti va permite ca sa castigi venituri frumusele pe termen mediu si lung, daca acea campanie complexa, desfasurata pe mai multe paliere, folosindu-se strategii diverse, precum si tool-uri noi foarte performante, este condusa asa cum trebuie de catre oameni din domeniu, dedicati, care chiar stiu ce fac.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 1912,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu