AnaVasilescu.ro - Variety

Cele mai importante obiective pentru un pelerinaj in Ierusalim

20171211 jerusalem

Ierusalimul este capitala Israelului si a atras milioane de pelerini pe parcursul a mii de ani datorita faptului ca istoria sa este strans legata de radacinile religioase ale crestinilor, evreilor si musulmanilor. Fiind declarat cel mai sfant oras din lume, Ierusalimul este destinatia perfecta pentru cei care merg in pelerinaj in Israel - pana si pietrele din care sunt construite zidurile amintesc de istoria sa plina de evenimente.

Un pelerinaj in Ierusalim este o experienta spirituala de neuitat, plina de emotii si aventuri. Pe langa renumitele locatii istorice si arheologice, orasul este plin si de atractii pentru cei pasionati de cultura, arta, muzica, teatru sau arhitectura.

Centrul Vechi al Ierusalimului, situat in inima orasului, are patru cartiere: Cartierul Musulman, Cartierul Crestin, Cartierul Evreiesc si Cartierul Armean. Intregul “oras vechi” este inconjurat de un zid in interiorul caruia se gasesc o multime atractii cu o incarcatura religioasa deosebita, ca Muntele Templului, Domul Stancii sau Moscheea al-Aqsa.

Cartierul Crestin din partea de nord-vest a Centrului Vechi gazduieste Biserica Sfantului Mormant, cel mai sfant loc al crestinismului, si inca aproximativ 40 de locuri sfinte crestine dintre care amintim Patriarhia Grecilor Ortodocsi, Manastirea Franciscana, San Salvatore si Patriarhia Latina.

Drumul Crucii este, pentru foarte multi pelerini crestini, cel mai important obiectiv din Ierusalim si drumul pe care nu pot sa nu il urmeze cel putin o data in viata. Acesta este drumul pe care Isus l-a facut de la locul in care a fost condamnat de catre Pilat, pana la locul in care a fost rastignit si apoi la locul in care a fost ingropat.

Muntele Maslinilor este unul dintre cele mai cunoscute locuri biblice din Israel, fiind locul in care s-a inaltat Isus Hristos. In plus, aceasta locatie are o panorama deosebita spre intregul Ierusalim, Poarta de Aur, Muntele Moria, Muntele Templului si Muntele Sion.

Desi acestea sunt cele mai cunoscute obiective pe care nu trebuie sa le ratezi in timpul pelerinajului tau in Ierusalim, trebuie mentionate si vizitate si urmatoarele locatii foarte importante pentru toti crestinii: Manastirea Sfantul Gheorghe, Biserica Sfanta Ana, Biserica Tatal Nostru, Biserica Sfantul Ioan Botezatorul si Biserica Maria Magdalena.

Nu rata ocazia de a vizita un loc plin de semnificatii profunde - orice crestin trebuie sa mearga macar o data in viata in pelerinaj in Ierusalim!

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 478,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu