AnaVasilescu.ro - Variety

Cum să te pregătești repede și bine pentru bac

20171219 invata pentru bac

Vrei nu vrei, trebuie să dai bacul. Iar pentru asta trebuie să-ți învingi lenea și să te apuci de învățat. Te înțeleg. Materia e grea, stufoasă, destul de slab structurată și simți că nu înțelegi tot ce ți se spune în cărți sau la clasă. Însă amânarea nu e niciodată o soluție.

Cum rezolvi problema
În general, ai două variante: fie te mobilizezi, ceea ce e puțin probabil, fie găsești pe cineva care să te încurajeze, să te determine, să-ți explice mai bine lucrurile, mai pe înțelesul tău. Pentru asta există Instruit Total Web, cu o platforma plină de cursuri online și care oferă și cursuri offline (face-to-face) pentru pregătire bac la matematică și informatică. Folosind o platformă de învățare online vei avea timp și pentru tine, prietenii tăi, hobbyurile tale dar și pentru studiu relaxat, în ritm propriu. Nu mai trebuie să te deplasezi, toate cursurile sunt disponibile, profesorii te pot ajuta de la distanță. Asta dacă vrei să înveți online. Poți învăța și offline, față în față, dacă simți că asta te satisface.
Învață fără stres
Orice sesiune de pregătire bac este percepută ca fiind un proces greu, neplăcut, stresant, pe care îl faci obligat și nu pentru că ai avea nevoie de informațiile prezentate. În realitate, pregătirea poate fi și altfel. Informațiile chiar sunt necesare pentru că în viață n-ar trebui să ne oprim niciodată din învățat. Progresul se face acumulând cunoștințe pe care le vei utiliza la un moment dat sau care te vor ajuta să faci niște raționamente corecte mai târziu. Un profesor bine pregătit, te poate ajuta nu doar să înțelegi materia ci și să o aplici, să-i simți utilitatea practică. Nu învățăm pentru bac, învățăm pentru viață.
Învață de la cei mai buni
Ca să îți placă o disciplină trebuie să iubești profesorul care o predă. Un profesor pasionat, bine pregătit, te poate ajuta să înveți mult mai repede și cu o cheltuială minimă. O pregătire bac nu trebuie să dureze ani de zile. Materia se învață în clasă. La pregătire se face doar o aprofundare, o discuție detaliată pentru o mai bună înțelegere a celor predate. Acum poți face asta în timpul tău liber. O poți lua ca pe o activitate plăcută, ca pe ceva ce faci pentru tine și viitorul tău.
Nu lăsa ideea de examen să-ți strice cheful de viață. Examenele te pot încuraja, îți pot arăta cât de bun ești în realitate la un profil sau altul. Nu sunt create pentru a te face să te simți vinovat, ci pentru a te motiva să faci mai mult pentru tine și viitorul tău. Iar acum poți face asta de oriunde și oricând pentru că ești mereu online de pe un device sau altul. Învață de plăcere, în ritmul tău, pentru tine și nu pentru un examen sau altul. Pentru că informația înseamnă putere, iar un om lipsit de informație face cu greu față vieții moderne atât de agitate și de stresante. Ai grijă de tine și de educația ta!

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 463,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu