AnaVasilescu.ro - Variety

Anvelopele de iarna, obligatorii la drum in noul sezon rece

20160723 anvelopa

Exista multiple cauze pentru care anvelopele de iarna au devenit obligatorii in tara noastra. Oricine va fi de acord cu faptul ca in majoritatea regiunilor din Romania, conditiile meteo in perioada hibernala sunt foarte dure si pot provoca dificultati soferilor.

Instaland pe autoturism anvelope de iarna, va veti bucura de deplasari in conditii de siguranta la temperaturi joase din varii motive precum: castigati avantajul unei aderente superioare, alaturi de sporirea fiabilitatii si reducerea distantei la franare.
Statul roman a emis o directiva legislativa avand ca principal obiectiv cresterea sigurantei auto in trafic si aceasta noua lege se refera la necesitatea dotarii vehiculelor cu cauciucuri de iarna. In caz contrar, conducatorii auto se pot vedea siliti la plata unei amenzi.
In conformitate cu legislatia in vigoare pe teritoriul tarii noastre, pe durata anotimpului rece, folosirea pneurilor dedicate de iarna depinde de starea carosabilului. Asadar, recomandarea noastra este sa inlocuiti anvelopele de vara cu cele de iarna atunci cand temperaturile coboara sub 7° Celsius.
Idei utile pentru o calatorie placuta
- pentru o buna stabilitate a autovehiculului, va sfatuim sa alegeti un set complet de 4 anvelope.
- anvelopele de iarna isi pierd proprietatile si trebuie schimbate odata ce se atinge indicatorul legal de uzura a caii de rulare (1.6mm adancimea ramasa la banda de rulare). De asemenea, in cazul in care optati pentru anvelope de iarna MICHELIN, simbolul fulgului de nea de pe flancul pneului arata plasarea la 4 milimetri (adancime ramasa a benzii de rulare) a indicatorului de uzura. Acest lucru serveste si soferilor care provin din state europene unde s-au impus anumite reglementari speciale pentru sezonul de iarna. Noua tehnologie MICHELIN care consta in striatii tridimensionale a fost salutata si aplaudata de multi specialisti in domeniu.
- Dupa montarea anvelopelor de iarna, este bine sa verificati presiunea aerului lunar, intrucat exista pericolul diminuarii presiunii din anvelope odata cu temperatura.
- anvelopele de iarna trebuie sa fie corect montate, preferabil urmandu-se indicatiile de la constructorul vehiculului dumneavoastra.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 1469,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu