AnaVasilescu.ro - Variety

Anvelopele Sava

20171221 anvelope sava

Marca de anvelope Sava este originara din Slovenia. Productia de anvelope cuprinde profile pentru turisme, 4x4, camionete si camioane. Fabrica se afla in orasul Kranj unde se produc majoritatea anvelopelor. Sava este una dintre cele mai avansate tehnologic din Europa beneficiind de-a lungul timpului de experienta si investitiile grupurilor Semperit, Continental si, din 1997, Goodyear, proprietarul actual al marcii. In cadrul portofoliului de marci al grupului Goodyear, Sava este o marca aflata in zona de performanta medie dar si premium, oferind in acelasi timp preturi de achizitie mai mici decat alte marci renumite dar si o garantie a calitatii la nivel european.

Anvelopele de iarna sunt special confectionate pentru a fi folosite in diferite conditii meteo. Sunt facute din material mai moale tocmai pentru a nu se intari la temperaturi scazute. Forma lor este diferita fata de cea a anvelopelor de vara. Anvelopele All season sunt combinate caracteristicileanvelopelor de iarna si a celor de vara.
Definitia cauciucurilor de iarna a reprezentat o sursa de controverse. Ordonanta Guvernamentala 5/2011 stabileste ca autoturismele trebuie dotate cu „anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992, privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora”.
Cauciucurile de iarna au o amprenta si o compozitie diferita de cea a cauciucurilor obisnuite, motiv care le ofera o aderenta sporita pe carosabilul umed si alunecos. In timpul sezonului rece, anvelopele de vara devin mai tari, elasticitatea scade astfel incat au o performanta inferioara celor de iarna.
Prioritatea in cresterea rezistentei anvelopei a devenit reducerea riscului aparatiei derapajului pe lapovita. Muchia frontala oblica a fiecarui bloc de cauciuc poate evacua eficient apa si zapada topita din canalele benzii rulate.Datorita faptului ca rezista la frecare, anvelopa reduce consumul de combustibil si cantitatea de emisii poluante ale autovehiculului.
Cauciucurile de iarna devin o investitie virala si pe termen lung, fara de care condusul in conditii de ger, gheata, ninsoare devine extrem de riscant, nu doar pentru autovehicule, ci si pentru viata si integritatea fizica a celorlanti participanti la trafic.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 526,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu