AnaVasilescu.ro - Variety

Avantajele unui foraj de epuisment si indicatii de la experti

20171221 foraje

Este imperativ ca un sistem de eliminare a apei din pamant sau care reduce presiunea apei sa fie bazat pe date care decurg din investigatiile geotehnice si hidrogeologice. Exista doua metode de a evacua apa din teren: fie prin intermediul unui drenaj gravitational, fie prin pompare directa din foraje. Solutia aleasa este in stransa legatura cu conditiile apei subterane si ale terenului, depinzand si de amploarea coborarii apei si adancimea de excavare.

Acele lucrari de constructie care au nevoie de excavatii in pamant pot solicita si realizarea de lucrari de foraje de epuisment. Sistemele de epuisment sau „de asecari” au ca rezultat micsorarea panzei freatice si asigura crearea unor parametri necesari pentru lucrari de constructii cu fundare directa in uscat (inclusiv in cazul in care ele sunt executate sub nivelul apei).
Beneficiile unui sistem de epuisment sunt multiple:
• aceste lucrari presupun un cost redus
• constituie o modalitate rapida si avantajoasa din punct de vedere financiar de a scadea nivelul apei (pentru o scurta perioada sau permanent)
• sunt intens folosite in constructii, precum si in sectorul industrial
• sunt considerate eficiente si pentru diverse operatiuni de regenerare ambientala.
Sfaturi de la specialistii cu experienta in domeniul forajelor de epuismente:
- forajele in care se introduc pompe submersibile (de debit mare preferabil, create in functie de debitul si presiunea primului strat acvifer) trebuie executate perimetral si obligatoriu trebuie sa functioneze non-stop.
- in cazul in care se constata ca dupa cateva zile, nivelul apei nu a scazut suficient, se impune schimbarearea pompelor cu unele de debite mai mari.
- pot surveni situatii in care incinta se inunda, la oprirea acestor pompe din cauza unei presiuni prea mari.
- preferabil, atat cablurile electrice, cat si conducta de refulare trebuie amplasate in locuri ferite, pentru a preveni eventualele distrugeri sau deteriorari.
- epuismentele constituie foraje de mica adancime, de pana la 20 de metri.
- cu toate ca un astfel de foraj nu este permanent, ci temporar, este absolut obligatoriu ca el sa fie corect executat, pentru a evita stricarea pompei submersibile.
- la finalul lucrarilor subterane, toate puturile se vor cimenta.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 1129,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu