AnaVasilescu.ro - Variety

Repatriere decedati in Romania

20180219 repatriere decedati

Moartea este un fenomen firesc, ce poate produce traume ce au potentialul de a dura o intreaga viata,  cu atat mai mult daca decesul rudei a avut loc intr-o tara straina. In aproape un sfert din cazurilor incipiente de depresie, primul episod depresiv se produce ca o reactie la un eveniment de viata negativ. Ulterior insa, episoadele depresive se pot repeta fara a avea vreo cauza concreta. Specialistii si psihologii au identificat trei efecte mari si late ce ar putea afecta o persoana a carei ruda a trecut in nefiinta, si anume: negarea, furia si nu in ultimul rand nenorocirea.

Negarea este prima etapa cu care am putea interactiona atunci cand pregatim actele necesare procedeului de repatriere decedati. Negarea este stadiul ce urmeaza sa apara dupa aflarea tragicii vesti, aceasta este prezeta sub o forma de rezintenta a informatiei intr-un mod inconstient. Furia este acea manifestare ce poate ajuta pe respectiva persoana in drumul spre acceptarea evenimentului. In etapa negocierii, mintea rudelor ce proceseaza doliul este plina de conditionari de ordin religios si traditional.
Tarile din UE au efectuat un acord special ce vizeaza direct cetatenii romani ce au decedat pe suprafata unei alte tari ce se afla in componenta UE. In contextul in care, un cetatean roman a decedat pe teritoriul unei ale tari membra a Uniunii Europene, acestea au obligatia de a le asigura procedee gratuite de inhumare.
Certificatul de deces si adeverinta de inhumare se obtin de la SPCLEP sau de la primaria pe raza orasului careia a avut loc decesul. Pentru a putea obtine aceste doua acte, rudele sau companiia ce ofera serviciile de transport funerar sunt obligate sa depuna, in termen de 2-3 ore un dosar care trebuie sa contina: certificatul medical constatator al decesului, actul de identitate al persoanei decedate, certificatul de nastere al persoanei decedate, sau declaratie ca nu exista documentul, dovada eliberata de Parchet.
Compania ce ofera serviciile de repatriere decedati mai trebuie sa obtina si o adeverinta de inhumare in vederea realizarii serviciului de inmormantare sau incinerare. De la rudele persoanelor ce au nevoie de o repatriere decedati in strainatate, mai sunt solicitate si anumite acte ce necesita a fi traduse si in limba romana.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!       

Ad


 399,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu