AnaVasilescu.ro - Variety

Tot ce trebuie sa stii despre kitul de ambreiaj

20180224 kit ambreiaj

Defectiunile kitului de ambreiaj se manifesta in diferite feluri, de la sunete ciudate pana la probleme mecanice, dar nu e intotdeauna simplu sa asociezi aceste simptome cu defectiunea corecta. Pentru a nu fi nevoit sa fugi la mecanic de fiecare data cand ai impresia ca masina ta are o problema, citeste acest articol in care iti spunem tot ce trebuie sa stii despre kitul de ambreiaj.

Sa incepem cu inceputul: Ce este ambreiajul?
Apesi pedala de ambreiaj de fiecare data cand schimbi viteza, de fiecare data cand vrei sa pornesti masina de pe loc si de fiecare data cand vrei sa o opresti. Dar hai sa vedem ce se intampla in spatele pedalei: ambreiajul intrerupe fluxul de putere dintre cutia de viteze si motor (este pozitionat chiar intre cele doua), asa incat tu sa poti folosi cu usurinta schimbatorul de viteze.

Kitul de ambreiaj este compus din urmatoarele piese: disc de ambreiaj, mecanism de decuplare, cablu, racord, placa de presiune, volanta, lagar de ghidare, manson de debreiere. Ambreiajul inceteaza sa mai functioneze normal cand una sau mai multe din aceste piese se uzeaza, moment in care vei observa aparitia unor probleme.
Problemele kitului de ambreiaj
Patinarea ambreiajului este acel fenomen in care masina incepe sa se deplaseze cu o viteza mica, dar in acelasi timp motorul se tureaza ca pentru o viteza mare. Acest lucru se intampla deoarece la transmisie nu mai ajunge intreaga putere pe care o genereaza motorul.
Zgomotele ciudate care apar atunci cand apesi pedala de ambreiaj, atunci cand masina e scoasa din viteza sau atunci cand folosesti schimbatorul de viteze pot fi semne alte unor defectiuni ale kitului de ambreiaj si sunt un semn ca trebuie sa mergi cat mai repede la mecanic.
Pozitia anormala a pedalei de ambreiaj (sta prea aproape de podea, sau prea sus) si faptul ca aceasta este foarte greu de apasat sunt cu certitudine probleme care trebuie verificate de urgenta intr-un service.
Rezolvarea problemelor ambreiajului
Daca mecanicul care ti-a verificat masina ti-a spus ca ai nevoie de piese noi, nu mai sta pe ganduri. Comanda acum un kit de ambreiaj la cel mai mic pret de la Egarajul!

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!       

Ad


 619,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu