AnaVasilescu.ro - Variety

Cum alegi o cabină de vopsit pentru afacerea ta

20180328 cabina de vopsit

Chiar dacă trăim în era digitală când majoritatea populației lucrează în birouri, domeniile practice de activitate n-au dispărut. Mulți tineri antreprenori aleg să dezvolte sau să activeze în domenii căutate de activitate industrială cum ar fi sablarea, vopsirea și tratarea suprafețelor. Pentru ca procesul prelucrare a suprafețelor să fie complet el trebuie finalizat într-o cabină de vopsit modernă care să evidențieze și să pună în valoare toate procedurile aplicate până la momentul respectiv.

Simplă sau complexă?
Cabina de vopsit se alege în funcție de necesitate și de complexitatea suprafețelor prelucrate. Pentru început se poate folosi una simplă. Cele complexe oferă însă satisfacții mai mari și rezultate mai spectaculoase precum și un control riguros al întregului proces de la start la final. În general, o cabină de vopsit se montează după specificațiile și dorințele clientului așa că nu prea putem vorbi de cabine simple și complexe ci de necesități variate.
Cum funcționează o cabină de vopsit?
Cabinele moderne sunt niște sisteme complexe în care pașii de vopsire și uscare sunt urmați cu atenție și controlați pentru a avea rezultate durabile. Vopseaua folosită poate fi lichidă, lichidă în câmp electrostatic sau pulbere în câmp electrostatic. Căldura și distribuția căldurii au un rol foarte important în valoarea unei cabine de vopsit și de aceea trebuie alese cu grijă. Căldura poate fi generată din combustibili cum ar fi gazul sau alți combustibili lichizi sau poate fi produsă de energie electrică. Puterea căldurii generate variază și ea și poate ajunge până la 1000 kW în cabinele moderne și complexe.
Echipamente de vopsire
Cele mai bune echipamente și soluții pentru o cabină de vopsit de ultimă generație pot fi găsite la Alice Sablare, firmă specializată în consultanță și soluții pentru sablare, vopsire și multe alte proceduri de tratare a suprafețelor. Aici se pot găsi cabine de la simple la complexe, pompe de vopsire airless, airmix, pneumatice sau electrice, monocomponent sau multicomponent, amestecătoare și alte componente necesare. Echipamentele de inspecție sunt și ele absolut necesare pentru asigurarea calității vopsirii și pentru garanția durabilității straturilor aplicate.
Echipamente de protecție și piese de schimb
Cabinele de vopsit sunt acționate de un personal calificat și au nevoie de mentenanță. Piesele de schimb, costumele, combinezoanele, căștile de protecție trebuie să fie de cea mai bună calitate pentru a nu pereclita procedura de lucru și calitatea produsului finit.
Cabinele de vopsit pot fi baza unei afaceri de succes dacă se respectă pașii, procesul este controlat și produsele finite sunt realizate la standarde de excelență. Dacă la toate acestea se adaugă și proceduri de sablare, vibrofinisare, filtrare și alte proceduri de tratare a suprafețelor, succesul poate fi și mai mare pentru că nevoia de astfel de echipamente și opreațiuni există. Multe vopsitorii auto nu dispun de o cabină de vopsit modernă și prin urmare calitatea lasă de dorit. Accesul la o tehnologie de ultimă de generație și cunoașterea modalității de utilizare optimă dă rezultate favorabile pe termen lung. Așa că oricine dorește să înceapă o afacere de succes poate cere consultanță și produse de la specialiști în domeniu, cu experiență în astfel de produse.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!       

Ad


 460,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu