AnaVasilescu.ro - Variety

Intalnire cu efect suprinzator

20180412 garden

Primavara, anul acesta, s-a lasat asteptata. Parca voia sa vada cat de mult ne dorim sa vina. Cu totii simtim lipsa soarelui si asteptam aparatia lui asa cum un copil asteapta painea calda din cuptor. Legatura dintre starea noastra si lipsa soarelui este cunoscuta si acest subiect a fost dezbatut de foarte multi oameni. Verdele este culoarea renasterii, a regenerarii si chiar vitalitatii.

Intr-o zi, dupa ce am iesit de la serviciu, m-am indreptat catre un parc cu gandul de a ma bucura de razele soarelui in timp ce voi manca cativa covrigi. Covrigii erau calzi si savuram mireasma lor cu mare drag. Aceasta visare, cu ochii deschisi, mi-a fost tulburata de un vechi prieten. Avea o logoree care ma obosea, incercam sa tin ritmul cu gandul la ceea ce imi spunea, dar imi era imposibil. Simteam ca sunt intr-o capcana si caut cu disperare o iesire. Practic incercam sa ma agat, cu privirea, de orice ca sa nu mai simt presiunea exercitata asupra mea. Dupa cateva secunde, eu le-am simtit interminabile, am vazut o cutie pe care o lasase jos.
Dupa cateva incercari, am reusit sa deslusesc cuvantul motopompe. Am inceput sa construiesc o imagine a unei gradini asa cum o vedeam eu, cu ochii de copil, pe a bunicii. Aceasta motopompa era piesa centrala pentru ca datorita ei apa era directionata acolo unde era nevoie. Munca in gradina nu este usoara, dar cu ajutorul unor astfel de utilaje pare de cele mai multe ori o joaca.
Am simtit si o urma de tristete, mi-as fi dorit ca bunicul meu sa mai fi fost in viata. Parca ii vedeam chipul cum se lumina cand ar fi vazut noul sau ajutor. El se bucura de fiecare lucru pe care il primea. Stia cum sa faca din orice lucru, care aparent parea lipsit de insemnatate, ceva util. Din pacate eram un copil cand a plecat dintre noi, dar am putut sa imi formez o parere despre el.
Imi aduc aminte multe lucruri de el, chiar si verdele primaverii care, acum, este peste tot. Ar trebui sa ne preocupam mai mult de ce putem noi sa facem si nu de ce este in curtea vecinului. Acum cand a facut sa dispara presiunea vechiului prieten si chiar ma bucuram ca l-am intalnit. Am simtit cum zambetul imi cuprinde chipul si starea aceasta noua se asorta cu vremea de afara.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!       

Ad


 473,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu