AnaVasilescu.ro - Variety

„Sa-mi aduc baiatul acasa, vand tot ce am!”

20180219 repatriere decedati

-Ajuta-ma, ajuta-ma sa-mi aduc baiatul acasa, ma implora batrana mea vecina! 

Ingenunchease la picioarele mele ca un monument al durerii si i se uscasera lacrimile. Mainile batrane, vreascuri ce stateau sa se franga de atata munca, se prinsesera strans de poala mea. Mi se rupea inima de mila ei! Tinuse la baiat ca la ochii din cap, si-ar fi dat si sufletul pentru el si au anuntat-o fara menajamente ca a fost impuscat din greseala pe strada. Era o batrana singura cu adevarat, fiindca pierduse singura ruda aflata in viata si am fagaduit atunci ca ii voi inchide cu mana mea ochii si o voi ingriji pana in ultima clipa si n-o voi lasa in parasire.

-Te rog sa ma ajuti! Vand tot ce am si asa nu mai am cui sa las averea mea. Sa stii ca el te-a considerat intotdeauna ca pe o sora.

Stiam asta tocmai de aceea am jurat in fata lui Dumnezeu ca il voi aduce sa doarma langa ai sai in cimitirul din sat. Crescuseram impreuna, alergam amandoi prin iarba vie si inalta tinandu-ne de mana, iar acum el nu mai era. Plecase pentru totdeauna cu amintirile noastre frumoase din copilarie. Tin minte, cum se credea el barbat, si imi ducea ghiozdanul la scoala. Nimeni nu avea voie sa ma supere, imi tinea parte si ma apara cu orice pret. Doamne, ce suflet mare a avut!

Usor de fagaduit, greu de realizat! Ingrijorarile au inceput sa ma cuprinda imediat ce batrana si-a scos toti banii din banca si mi-a pus in mana sa ii aduc fiul acasa.

„Doamne, de unde sa incep? Ucis pe strada, moarte violenta...Unde sa ma duc si mai ales ce sa fac prima data?”

-Solicita pret repatriere decedati mi-a spus sora mea, care lucreaza in publicitate! Nu vreau sa te influentez, te las sa cauti cea mai buna firma si sa stii ca am sa te ajut sa il aduci fiindca si mie mi-a fost ca un frate mai mare!

Este adevarat ca sora mea mica si rasfatata se nascuse cu 10 ani mai tarziu decat noi si nu ne-a prins in scoala, dar baiatul din vecini, de cate ori o vedea ca grebleaza, venea si ii lua grebla din mana sau ii aducea galeata plina cu apa in casa.

-Daca este sora ta mai mica, este si sora mea, spunea el, in timp ce ii dadea dulciuri si ii lua toate greutatile din mana...

I-am sunat plangand pe cei de la Repatriere-Romania si au avut rabdare sa ma linistesc. Am vorbit mult la telefon si am pus la punct detaliile. Nu trebuia sa ma duc dupa el, desi ar fi meritat, se ocupau ei de tot. Ei intocmeau dosarul de repatriere, ei pregateau trupul de lunga calatorie, ei se duceau cu cea mai buna masina si soferi profesionisti sa-l aduca acasa in cele doua sicrie conform normelor europene.

Eu, sora si mama mea ii pregateam casa pentru ultimul popas si ne ocupam de imbarbatarea batranei sale mame. Din banii pe care mi i-a dat batrana au ramas si pentru cele crestinesti si totul a fost de nota 10, nota pe care a meritat-o din plin si cel care mi-a fost frate si vecin al copilariei mele...

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!       

Ad


 309,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu