AnaVasilescu.ro - Variety

Cursurile PSI va ajuta sa preveniti nenorocirile

20180425 despre stingatoare si tipuri de incendii 408

Imi amintesc cand eram copil, cat de infricosati erau oamenii, cand spuneau: ”Sa ne fereasca Dumnezeu de apa si de foc!” Pe atunci nu intelegeam multe lucruri, cum ar fi:

-de ce se plang oamenii de iarna, de zapada si de frig, cand iarna este cel mai frumos anotimp! Abia mai tarziu am inteles ca pe masura ce imbatranesti, frigul te afecteaza, greutatile te fac sa te gandesti la acest anotimp ca la unul al cheltuielilor multiple, in timp ce copilul are timp sa se joace si sa-si desfaca darurile de sub brad.

-de ce privesc oamenii focul ca pe un dusman, cand este fascinant. Adoram focurile in aer liber si scanteile care erau purtate de vant pana departe, dar si focul viu din soba. Mai tarziu am vazut focul in postura de dusman al omului si al civilizatiei si am inteles de ce oamenii il privesc cu groaza.

-Cursuri PSI - acestea te invata cum sa stingi incendiile, dar si cum sa le previi, de aceea dupa ce am vazut o casa arzand, in satul natal, am fagaduit ca voi face un astfel de curs, dupa terminarea Facultatii de Filologie.

Toata lumea s-a intrebat, dupa ce m-am inscris la Cursurile Autorizate de Cadru Tehnic cu Atributii in Domeniul Prevenirii si Stingerii Incendiilor , de ce le-am ales fiindca am cariera de profesoara deja asigurata si in plus sunt femeie. Sa fiu printre singurele femei pompier din tara?

Exista insa cursuri general-valabile pe care ar trebui sa le faca toata lumea sa se implice in prevenirea nenorocirilor si sa invete cum anume sa prelungeasca vietile celor dragi sau sa isi salveze propriile vieti.Exista insa cursuri general-valabile pe care ar trebui sa le faca toata lumea sa se implice in prevenirea nenorocirilor si sa invete cum anume sa prelungeasca vietile celor dragi sau sa isi salveze propriile vieti.

Iata o lista de deprinderi necesare in viata oricarei persoane, indiferent de sex, pozitie sociala sau varsta:

-acordarea primului-ajutor si ingrijirea bolnavilor. Toate aceste cunostinte se transmit in cadrul cursului de infirmiera, iar parcurgerea numarului complet de ore inseamna, mai presus de posibilitatea de angajare, acordarea ingrijirilor corespunzatoare celor care se imbolnavesc sau imbatranesc din familie. Cu siguranta ca acesta este un curs al dragostei si devotamentului, stiind ca fiecare dintre noi avem bunici, parinti care imbatranesc, copii care se imbolnavesc. O infirmiera este pregatita sa ofere prim ajutor pacientilor, dar sa le fie si suport moral, incurajandu-i sa depaseasca greutatile si durerile de orice fel.

-acordarea primului-ajutor si ingrijirea bolnavilor. Toate aceste cunostinte se transmit in cadrul cursului de infirmiera, iar parcurgerea numarului complet de ore inseamna, mai presus de posibilitatea de angajare, acordarea ingrijirilor corespunzatoare celor care se imbolnavesc sau imbatranesc din familie. Cu siguranta ca acesta este un curs al dragostei si devotamentului, stiind ca fiecare dintre noi avem bunici, parinti care imbatranesc, copii care se imbolnavesc. O infirmiera este pregatita sa ofere prim ajutor pacientilor, dar sa le fie si suport moral, incurajandu-i sa depaseasca greutatile si durerile de orice fel.-cursul de bucatar-ospatar. Este bine ca atat barbatii (se spune ca bucatarii cei mai buni din lume sunt barbati, nu femei cum am fi tentati sa credem), cat si femeile sa stie sa gateasca gustos si sanatos si sa serveasca la masa.

-cursul PSI, are rol decisiv in prevenirea incendiilor mai intai. La sfarsitul celor 108 ore de curs vom privi cu ochi critic tot ceea ce nu este in regula in gospodarie, adica sursa potentiala de incendiu si vom remedia greseala. Avand cunostinte despre stingerea incendiilor si actionand energic in faza incipienta sau coordonand actiunile voluntarilor contribuim decisiv la reducerea pagubelor.

In concluzie, nu va plafonati si faceti cursuri utile care sa va ajute in viata, indiferent de varsta si pregatire!

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!       

Ad


 296,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu