AnaVasilescu.ro - Variety

O alternativa sanatoasa la stat in fata dispozitivelor

20180526 bazin olimpic

Copii nostri parca se nasc cu mana pe dispozitive si cu ochii pe ecranele lor. Este ciudat ca unui matur neobisnuit cu tehnologia ii este frica sa puna mana pe dispozitive, dar un copil invata experimentand.

Dependenta de telefoane mobile si de tablete se observa cand acestea i se iau micutului din mana. Atunci se porneste in mod nejustificat pe plans, aspect care demonstreaza dependenta nesanatoasa a acestuia.
Si noi, parintii, gresim. In primul rand ca neavand timp sa ne ocupam de ei, sa le vorbim, preferam sa ii lasam in compania unui dispozitiv. In al doilea rand, le luam dispozitivele, dar nu le oferim o alternativa sanatoasa in locul lor.
Eu, personal m-am gandit sa imi inscriu micutul la cursuri de inot copii fiindca am observant cat de bine ii face apa. Oricat ar fi de obosit si de “nesuferit”, cand il bag in cada cu apa calduta rade cu gura pana la urechi, ma stropeste dand din maini si din picioare, se destinde si il scot greu dupa aceea.
Ce daca are doi ani si jumatate? Firma Initieriinot.com ofera lectii de inot pentru copii de la varsta de doi ani, formandu-le o abilitate de viata de care va depinde viitorul lor. Ce realizez prin inscrierea lui la aceste cursuri?
1.Il provoc sa faca miscare si il deprind cu un stil activ de viata. Cand va fi mare se va inscrie singur la alte cursuri, va alerga, va inota, dar isi va duce si copilul, asa cum il duc eu pe el.
2. Il ajut sa inteleaga principiile lumii reale. Sa nu traiasca exclusiv in cea virtuala. In timpul cursului va intelege ca limitele se inving cu eforturi si te bucuri de viata, daca depui efortul sa o traiesti frumos.
3. Contribui la socializarea lui de la o varsta frageda. La cursuri interactioneaza cu copii de varsta lui, dar si cu antrenorul si personalul de la bazin.
4. Il ajut sa isi disciplineze corpul, dar si psihicul. Asa cum miscarile mainilor si ale picioarelor trebuie executate in acelasi timp va intelege ca nu iti permiti sa faci numai ce vrei in viata si ca esti silit adesea sa faci ceea ce trebuie.
5. Ii asigur o dezvoltare armonioasa a corpului si am grija de ochii lui.
Toate aceste beneficii se obtin cu eforturi minime si daca ar fi fost mari, tot se merita sa le depun pentru cel mic. Mai exista o posibilitate la care sper si de care nu imi este frica sa vorbesc. Este posibil ca acest copil sa fie capabil de performanta si sa ii incurajez aceasta predispozitie.
Ce-ar fi sa fie campionul national sau olimpic de maine si pentru el sa se cante imnul?
Sa nu credeti ca il voi duce numai pe el! Nici eu nu stiu sa inot, iar lucrul acesta ma complexeaza. Am 28 de ani si cred ca se va gasi o grupa si pentru mine fiindca de el va avea grija antrenorul si personalul de la bazin. Voi invata cot la cot cu el si il voi sprijini sa se dezvolte armonios.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!       

Ad


 776,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu