AnaVasilescu.ro - Variety

Nu vrem alt mormant, decat cel din gradina casei parintesti!

 20180811 Coroane Jerbe

Parintii mei dorm langa casa parinteasca si de sub pamant imi aud pasii, cand ma intorc acasa. Vin la ei, iar ei tresar de bucurie din mormintele lor si sunt gata sa imi deschida poarta si usa si sa ma aseze la masa. Ce pacat ca au degete de pamant!

Nu este loc mai dulce de odihna ca acasa! Mormantul meu trebuie sa fie langa al lor si mai tarziu sa vina langa noi si copiii, sa nu ne instrainam in lumea de dincolo. E un obicei frumos sa fim ingropati langa casa, sa nu plecam la cimitir. Cel putin sa ramana marturie crucile ca am fost si noi pe lumea asta…
Mi-am pregatit copiii cu rabdare sa stie ce au de facut, mai ales ca noi ne-am stabilit la Londra. I-am rugat sa priveasca moartea noastra, a parintilor lor, ca pe un lucru firesc si mai ales sa incredinteze repatriere decedati unei firme care sa se ocupe de tot, iar ei sa se stranga si sa se pregateasca sa vina in satul din Maramures sa ne ingroape in curtea casei bunicilor, langa ei.
Dupa ce inmormantarea se va ispravi si ne vor da de pomana mancaruri romanesti, sa mearga la Casaca Cailor si sa se plimbe cu Mocanita, unde ii duceam noi cand erau mici.
Sa lase grijile in seama firmei care va sti:
-sa intocmeasca dosarul de repatriere. Mai nou, la certificatul de deces, actul ce insoteste repatriere decedati Anglia si adeverinta de inhumare se adauga certificatul de imbalsamare. Firmele de profil stiu tot ce apare nou in materie de legislatie funerara internationala, in timp ce oamenii obisnuiti s-ar rataci printre formalitati.
-sa se ocupe de trupul neinsufletit ca la carte. Parintii ne asteapta si trebuie sa fim primeniti si cu sufletele imaculate, cand vom cobori in pamantul sfant, alaturi de ei! Iata de ce specialistii ne vor spala cu atentie, tunde, imbalsama, imbraca asa cu mult gust si aseza in sicrie.
Sigur ca in ziua aceea de mare sarbatoare vom purta cu mandrie costumul popular fiindca toti ai nostri au ales sa imbrace straiul stramosesc in ultima calatorie.
-se vor ocupa de transportul funerar punand la dispozitie o masina eleganta, curata si cu reviziile la timp si ne vor duce pana in gradina casei parintesti.
Nimeni nu trebuie sa ne condamne fiindca noi iubim sa ne stim mortii aproape, in curtile caselor lor!

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 809,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu