AnaVasilescu.ro - Variety

ILSC- ideala pentru compania ta

 20180825 curs germana

Am deschis, acum un an, o companie de transport international. Deoarece cererea este tot mai mare in acest domeniu, m-am gandit ca ar fi exact ceea ce imi trebuie pentru a dezvolta o afacere. Lucrasem mult timp ca sofer la companii din Germania asa ca stiam exact cum sta treaba. Am inceput sa caut parteneriate in toata Europa insa, cu precadere, in tara care ma ajutase sa ma perfectionez in domeniul transporturilor. La inceput, am avut putine masini si o singura angajata care avea ceva experienta si stia cum sa urmareasca bursa transporturilor, cum sa calculeze numarul paletilor care se aseaza intr-un camion si tot ce tine de bransa transportatorilor. Alaturi de ea, practic, am pus afacerea pe picioare si pot sa spun ca lucrurile au mers foarte bine.

A venit si momentul pe care orice parton si-l doreste si anume extinderea companiei. Asta insemna munca mai multa si angajati. Eu nu mai faceam fata, deoarece trebuia sa ma ocup, din ce in ce mai mult, de treburile administrative ale companiei si nu puteam sa las toata greutatea pe umerii angajatei mele. Am decis sa facem o sesiune de interviuri pentru a gasi persoane cu pofta de munca, cu sau fara experienta in domeniu. Insa, era obligatroiu sa cunoasca limba engleza si germana. Cu engleza a fost relativ usor si am gasit foarte multe persoane insa cu germana a fost mai greu. Toti cei care au venit, ba stiau foarte putin, ba nu vorbeau deloc. Acesta a fost si cazul unui candidat care avea experienta in transporturi, foarte mare, dar vorbea doar limba engleza. L-am angajat primul si apoi au mai urmat inca trei persoane pentru ca cererea era din ce in ce mai mare.
Daca pentru restul Europei ne descurcam doar cu engleza nu acelasi lucru pot sa il spun despre transporturile pe Germania. A fost cumplit si aveam neaparat nevoie de oameni care sa vorbeasca limba. Nu voiam sa renunt la cei pe care ii angajasem pentru ca deja stiau ce sa faca si era o pierdere imensa pentru mine si pentru ei. Asa ca am gasit cea mai buna solutie. I-am trimis pe toti la cursuri germana companii, oferta minunata a celor de la ILSC.
ILSC este o scoala de limbi straine, cu profesori experimentati, dinamici si cu metode de predare indite. Pe langa cursuri individuale, aceasta scoala ofera si cursuri de grup. Asa ca am apelat la ei. Deoarece grupele pentru limba germana sunt formate din trei pana la cinci cursanti, a fost perfect. Am reusit sa ii trimit pe toti patru angajati in aceeasi grupa. Astfel, puteam fi sigur ca vor avea cu totii aceleasi cunostiinte dupa terminarea integrala a cursului. Tinand legatura cu profesorii, acestia mi-au spus ca progresele sunt uimitoare.
Dupa o perioada, ne-am facut cu totii curaj sa incercam, atunci cand preluam transporturi, sa vorbim in germana. Am avut emotii dar cei patru s-au descurcat de minune. Au accent, cursivitate si isi gasesc cu usurinta cuvintele. Acum, piata pe Germania merge excelent si pot sa spun ca datoram enorm scolii de limbi straine ILSC.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 857,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu