AnaVasilescu.ro - Variety

Conducerea unui motor hibrid

 20181119 toyota prius noul model 1 25

În ceea ce privește creșterea încălzirii globale, vehiculele hibride, care funcționează pe o combinație de energie pe bază de benzină și electricitate, au devenit mai răspândite și mai populare.

Economie de combustibil mai bună

Potrivit Departamentului de Energie al Statelor Unite (DOE), vehiculele hibride  îi ajută pe șoferi să economisească tone de combustibil in decursul anilor, in special daca sunt utilizate in oras. Majoritatea masinilor hibride costă mult mai mult în avans, dar economiile la pompa de combustibil ajută la compensarea costului initial crescut pe toată durata de viață a mașinii.

Beneficii pentru mediu

În general, autovehiculele hibride emit niveluri mai scăzute de gaze cu efect de seră decât autovehiculele convenționale, conform DOE, deoarece motorul electric intervine in situatii precum plecarea dupa loc. În timp ce funcționează în mod exclusiv electric, hibrizii nu produc deloc emisii. De vreme ce gazele cu efect de seră poluează mediul și duc la încălzirea globală, hibrizii sunt mult mai bune pentru planetă decât mașinile convenționale.

Alte beneficii economice

Până la sfârșitul anului 2010, cumpărătorii de masini hobride din SUA au putut beneficia de un credit fiscal de până la 3.000 de dolari. Unele companii de asigurări oferă, de asemenea, reduceri pentru proprietarii masinilor hibride.

Reparații și întreținere

Când vine vorba de reparații și întreținere, masinele hibride par să depășească vehiculele convenționale în unele cazuri. Conform rapoartelor, componentele vehiculelor specifice hibride s-au dovedit a avea o durată mai lungă de viață decât cele convenționale, ceea ce a dus la mai puține reparații pe întreaga durată de viață a mașinii. Majoritatea hibrizilor nu necesită întreținere suplimentară, iar sistemele lor de frânare regenerabile și căldura redusă fac ca plăcuțele de frână să dureze mult mai mult.

Conducerea unui motor hibrid

În cele mai multe cazuri, conducerea unui hibrid nu este diferită de conducerea unei mașini convenționale, cu excepția cazului când vine vorba de o accelerare rapidă. Studiile efectuate de un specialist de la Universitatea Carnegie Mellon au relevat ca masina de inchiriat hibrida Toyota Prius, un model hibrid popular, a accelerat de la 0 la 100 km/h pe oră mai mult de 2 secunde mai lent decât o Toyota Corolla convențională cu putere similara.


 795,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu