AnaVasilescu.ro - Variety

Bucura-te de un somn odinitor

20181205 lenjerie de pat

Viata este cel mai bun adversar pe care il avem. Ea mi-a scos in cale un om cu ochii ascutiti ca doua harpoane care, atunci cand are ocazia, ma trezeste in cel mai frumos mod. Relatia mea cu alarma de dimineata este una acceptabila, nu ne avem la suflet dar convietuim. Acum, de cand acest om este langa mine, el este cel care ma motiveaza sa parasesc caldura patului si sa incep ziua alaturi de un zambet larg.

Cum as putea sa imi doresc sa ma dau jos din pat cand acolo simt ca ma pierd printre lenjeria de pat: moale si inmiresmata. Pentru ca suntem in luna decembrie, mi-am permis sa caut in sacul cu amintiri acele momente cand mama lua de la uscat lenjeria de pat care era inghetata de la ger, dar care avem un miros de care azi imi aduc aminte cu drag.

Oboseala de peste zi ne poate trimite in lumea lui Mos Ene, dar nu ne garanteaza si ca vom avea parte de un somn de calitate. Pentru acest lucru avem nevoie de un pat bine pregatit, primitor si confortabil, cat si de o lenjerie de calitate.

In weekend-ul trecut am petrecut doua zile la munte. De cum am intrat in camera de hotel mi-am oprit privirea asupra lenjeriei de pat. Personal, manifest un interes activ pentru calitatea ei pentru ca ea este cea care intra in contact cu pielea si trebuie sa imi ofere, in primul rand, un confort termic. Am vizitat destul de multe obiective turistice in aceasta statiune montana, am mancat la un restaurant cu specific romanesc privind armata si jandarmeria Romaniei cum defila de 1 Decembrie, dar atunci cand ajungem in camera de hotel aveam impresia ca lenjeria ma asteapta cu bratele deschise sau.... eu abia asteptam sa o strang in brate? Adevarul, cu siguranta, este undeva la mijloc.

Specialistii recomanda lenjerii pat bumbac pentru ca sunt perfecte pentru orice anotimp.  Ele lasa pielea sa respire, dar cu atentionarea de a fi foarte atenti la gramajul sau, cu cat gramajul este mai mare, cu atat este mai bine pentru aceasta vreme friguroasa. De asemenea tesatura este si ea importanta, cu cat este mai groasa cu atat va absorbi apa mai repede si va fi rezistenta la spalari multiple, fara sa isi schimbe aspectul sau calitatea. Asternuturile de pat vor rezista mai mult timp si datorita cusaturilor duble si rezistente, iar finisajele cusaturilor nu trebuie sa aiba resturi de material sau ate iesite din cusatura.

Partea mai putin placuta, cunoscuta foarte bine de toate gospodinele, este aceea ca se spala foarte greu, se consuma foarte multa apa, uscarea este de lunga durata si calcarea lor necesita timp.

Designul este si el important si tocmai de acea se spuna ca mai putin este mai mult. O lenjerie intens colorata va fi intotdeauna spalata la o temperatura de maxim 40 grade. Pentru a pastra lenjeria mai mult tim, trebuie sa fim atenti si la ce detergent folosim cat si numarul de rotatii pe care il selectam la masina de spalat.

Se spune ca suntem ceea ce mancam, dar la fel de bine pot spune ca suntem ceea ce alegem. Alegerea lenjeriilor ne va defini ca persoane cu standarde si vom avea un somn odinitor.


 961,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu