Imprimă această pagină

AnaVasilescu.ro - Variety

Casa de vis cu cherestea exotica

20190115 cherestea exotica sauna

Momentul acela cand omul alaturi de care ai plecat la drum iti spune ca a castigat o iubita, o sora, o actrita de comedie, dar si ca esti un sofer foarte bun, o femeie puternica, un masterchef de top cat si o ambitie pe doua picioare, este imposibil ca sa nu realizezi cat insemni pentru el. Pentru a reusi in viata trebuie sa stii ce vrei, sa lupti pentru visele tale si ce e mai important, nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul.

Visele mari atrag dupa ele si realizari mari. Imi doresc multe sa realizez in viitorul apropiat, dar pentru planurile pe termen lung, mentionez ca imi doresc sa am casa mea. Un vis care a plecat dintr-un moment nefast, dar acum simt ca lumina de la capatul tunelului se apropie. Am muncit mult, dar multumirea va fi pe masura.

Pot spune ca de mica, tata m-a invatat sa nu dau inapoi de la munca si chiar imi placea cand mi se spunea ca sunt: “baiatu’ lu’ tata”. Pot spune ca in vocabularul meu de copil existau cuvinte ca placaj, pal, cherestea, gresie, faianta, etc. Vacantele mi le petreceam la tara, iar cand aceasta se termina, simteam ca am ce povesti, spre deosebire de copiii care nu aveau bunici in zona rurala. 
Revenind la visul meu, casa mea, am vazut cat de important e pentru mine ca unele notiuni imi sunt deja cunoscute si atunci cand am auzit prima data de cherestea exotica am zambit. Am zis ca asta e o gluma. Ei bine, chiar exista asa ceva.
Arborele Abachi, cel din care se face aceasta cherestea exotica, poate atinge 20 – 30 m in inaltime cu 100 – 150 cm diametru. Structura lemnului este poroasa, cu aspect relativ brut, nefinisat dar uniform. Lemnul are o stralucire aparte, si un design placut. Dulgherii sunt fericiti pentru ca lemnul se prelucreaza usor, desi nu are rezistenta mare la incovoiere sau rupere. Acestia, dulgherii, trebuie sa aiba cutite foarte bine ascutite pentru ca acest lemn are tentinta de aschiere si se poate gauri foarte usor. Arborele Abachi prezinta avantajul ca se preteaza bine la lipire, lacuire si baituire si dezavantaj ca nu este o esenta rezistenta in timp, pot aparea coloratii la contact cu metal, cuie sau suruburi.
Pentru persoanele care nu cauta rezistenta foarte mare in timp la mobilier, acestia pot folosi Cherestea Abachi 75 mm cu usurinta si de asemenea mai poate fi folosit la ornamente interioare, usi, placaje, panouri, rame de tablouri sau de oglinzi si bineinteles pentru bancute si interioare de sauna.
Materialele pe care le alegem pentru casa trebuie sa ne caracterizeze si astfel nu vom avea doar o casa, ci un camin.


 1054,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."