Imprimă această pagină

AnaVasilescu.ro - Variety

Cum alegi perna potrivita pentru un somn odihnitor

20190922 young woman resting bed morning

Sunt cateva criterii pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand pornesti in cautarea pernei care sa iti ofere odihna de care ai nevoie. Dar daca vrem sa ne rezumam doar la un criteriu de baza, atunci putem sa spunem ca perna potrivita pentru fiecare dintre noi este perna pe care reusim sa ne odihnim cel mai bine. Ceea ce insemna ca acestea pot fi cele mai bune perne din microfibra, din spuma cu memorie, din fibre naturale, perne ergonomice, umplute cu lana, bambus, pene si asa mai departe.

Dar sa discutam totusi despre care sunt doua dintre criteriile pe care daca le iei in considerare iti va fi mult mai usor sa iti alegi perna pe care sa te odihnesti corespunzator.

1. Perna potrivita in functie de pozitia ta de somn

Pentru a te odihni corespunzator, pozitia de somn este prima de care trebuie sa tii cont atunci cand pornesti in cautarea pernei potrivite. Astfel corpul tau trebuie sa fie permanent intr-o pozitie corecta, care sa nu iti afecteze in niciun fel coloana, si in acelasi timp sa te faca sa te simti confortabil pentru a avea un somn linistit si odihnitor.

Persoanele care dorm pe spate - vor trebui sa aleaga perne de duritate medie, astfel incat sa isi pastreze pozitia coloanei dreapta, nu cu capul pe spate si nici cu barbia in piept.

Persoanele care dorm pe o parte - vor trebui sa isi aleaga perne tari, cu o densitate ridicata, astfel incat sa umple spatiul dintre ureche si umar.

Persoanele care dorm pe burta - vor avea nevoie de o perna moale, chiar plata, sau pot incerca sa doarma chiar fara perna.

2. Perna potrivita in functie de umplutura acesteia

Pernele din fibre sintetice sunt cel mai des intalnite si mai comune perne de pe piata in momentul de fata. Pernele din fibre sintetice sunt non-alergice si nu retin praf sau acarieni. Acestea se pot spala si usca fara dificultati, respectand recomandarile producatorilor (de obicei acestea se pot spala in masina de spalat la max. 30˚C, cu putin detergent, si fara balsam).

Pernele din spuma cu memorie sunt perne din poliuretan spumat cu substante chimice suplimentare care cresc densitatea si vascozitatea materialului. Principala trasatura a acestei perne este ca la densitati mari reactioneaza la caldura corpului, conformandu-se si luand forma corpului in cateva minute. Pernele cu memorie ofera sprijin foarte bun si ajuta la ameliorarea durerilor de gat si de spate, sunt moi si netede, au o rezistenta foarte buna si sunt usor de ingrijit.

Pernele din fibre naturale, pot fi umplute cu puf si pana de gasca sau rata, lana sau bambus. Puful si penele sunt foarte fine, lasa pielea sa respire si sunt un foarte bun izolator. Principalul avantaj al acestora este insa faptul ca absorb umiditatea, ceea ce pernele sintetice nu pot face. Pernele umplute cu lana sunt recomandate persoanelor care transpira in timpul noptii, pentru ca absorb foarte bine umiditatea, fara a o retine in interiorul pernei. Iar pernele umplute cu fibra de bambus sunt perfecte pentru persoanele alergice, deoarece acestea sunt antibacteriene si antialergice.

Alege dupa aceste criterii cele mai bune perne din microfibra, din spuma cu memorie, din fibre naturale, perne ergonomice, umplute cu lana, bambus sau pene si asigura-ti odihna de care ai nevoie.


 718,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."