Imprimă această pagină

AnaVasilescu.ro - Variety

Cum mi-a facut o cana de purificare apa studentia mai buna

20191025 businesswoman modern corporate office pouring water glass

Sa-ti zic cum am ajuns sa folosesc aparate de purificare apa! Cunosti si tu gustul de clor pe care il are apa de la robinet. Totusi, aveam sa aflu abia tarziu in viata ca si intensitatea gustului de clor difera in functie de furnizorul de apa si de conducta prin care trece pana sa ajunga in paharul meu.

Am fost admis la facultate si am fost practic nevoit sa ma mut intr-un alt oras, unde apa nu semana deloc cu ceea ce eram obisnuit. Pielea si parul imi erau tot timpul uscate din cauza clorului, dar sa zicem ca asta era suportabil.

Ceea ce detestam pur si simplu era gustul acela intens de clor din apa, care schimba pana si aroma mancarurilor.

Cana de purificare apa in loc de apa din magazin

Am cumparat o perioada apa din comert. Pe termen lung, s-a dovedit o varianta prea costisitoare pentru un student, asa ca am inceput sa ma documentez.

Am aflat ca exista diferite purificatoare pentru apa, care curata impuritatile aflate in apa de la robinet. Cea mai comoda mi s-a parut o cana filtranta de la Aqualine, un magazin online (daca tot stateam - si stau inca - atata timp pe net).

Volumul ei era potrivit pentru cantitatea pe care o foloseam zilnic pentru baut si gatit. Tot ce aveam de facut era sa umplu cana dimineata si nu mai aveam nicio grija in privinta asta pana a doua zi.

Ce se ascunde in apa de la robinet

Citind mai multe despre cana si despre proprietatile ei, am descoperit ca, in afara de un gust neplacut, apa poate ascunde o multime de impuritati.

E usor sa simti gustul de clor sau de metal (daca in apa este mult fier), dar, fara o analiza de laborator a apei, e imposibil sa-ti dai seama daca aceasta contine, de exemplu, alte metale toxice.

Puteam acum sa beau o apa curata, fara sa dau in fiecare zi bani pe apa plata din comert, si fara sa mai car bidoane grele de la magazin pana acasa. In plus, daca nu mai cumparam apa din magazin, nu mai cumparam nici plasticul in care era imbuteliata - doua avantaje dintr-o lovitura!

Bineinteles, conform instructiunilor, m-am asigurat ca inlocuiesc in fiecare luna filtrul care, in timp, aduna murdarie. Costa si acesta, insa suma este echivalenta cu cea pe care o dadeam pe apa de la supermarket in 5 zile.    

Mi-am dat seama ca toata viata am baut apa care continea un grad mai mare sau mai mic de substante nocive organismului.

Cand eram acasa nici macar nu ma gandeam ca in apa s-ar putea ascunde microorganisme care sa-mi afecteze sanatatea. Am comandat o cana si pentru parintii mei si le-am facut-o cadou, povestindu-le tot ce am aflat despre apa de la robinet.

I-am convins si pe ei de beneficiile apei purificate pentru organism, astfel ca, la fel ca mine, au inceput sa foloseasca doar apa filtrata pentru baut si gatit.

Cana a fost primul aparat pe care l-am folosit pentru filtrarea apei, dupa care am apelat si la un aparat de purificare apa.

Tu te-ai gandit sa purifici apa inainte sa o consumi?


 973,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."