Imprimă această pagină

AnaVasilescu.ro - Variety

Parbrizul era la doi pasi, iar eu facusem sute de kilometri degeaba

20191028 parbrize auto

Eram foarte mahnita! Nu intelegeam de ce risc sa pierd o masina destul de buna, de care ma legau multe amintiri placute si care mai avea viata lunga, fiindca parbrizul era crapat. Nu era vorba de o spartura mare, dar fisura era destul de urata si riscam o amenda usturatoare si multe puncte de penalizare.

In plus, imi placea ca masina mea sa fie perfecta, sa intoarca multe capete. In plus, niciun cunoscut nu pierdea ocazia sa ma intrebe ce am patit si sa zambeasca malefic. In zambetul lor se regasea evaluarea calitatilor mele de sofer.

Un parbriz fisurat este ca si cum ai avea ochelarii sparti. In primul rand, sa stai cu ei ciobiti inseamna o nepasare crasa. Toti cei care te vad, care iti vorbesc, se uita mai intai la ochi. Asa ca daca nu iti schimbi ochelarii sparti, sa nu te miri cand vei fi intrebat direct:

-Sunt asa de scumpi ochelarii tai?

In al doilea rand, vorbim de modul in care fisurile afecteaza vizibilitatea care este prioritara in cazul condusului. Nu in ultimul rand, fisurile se adancesc si te poti trezi cu cioburile in fata si de la ochelarii crapati si de la parbriz.

Aspectul inestetic se suprapune pericolelor, iar daca se incearca inlocuirea geamurilor laterale cu plastic sau nailon, risti si o imbolnavire grava, daca se starneste o ploaie sau un vant din senin.

La toate acestea m-am gandit si eu, cand am lasat masina in garaj si am inceput sa colind orasul in lung si in lat, in cautarea parbrizului potrivit.

Nici nu va imaginati ce soc am avut, trecand de la dusul la serviciu sau la cumparaturi cu masina personala, la calatoritul cu mijloacele de transport in comun. Eu conduceam atent, fin si toti ma laudau pentru asta. Iata-ma acum zgaltaita ca un sac de cartofi de soferul care conduce nervos si care precis s-a certat cu nevasta-sa sau cu soacra inainte de plecarea in cursa. De la scaunele mele incalzite si locul confortabil asigurat, am ajuns sa merg in picioare in adevarate combine frigorifice. Intr-o dimineata imi ieseau aburii din gura in autobuz.

Ca sa ajung cu autobuzul la serviciu trebuia sa ma trezesc cu o ora mai devreme si erau dimineti in care alergam in statie pe jumatate adormita, fiindca nici de cafea nu aveam timp. Sa nu mai vorbesc de tot ceea ce trebuie sa suport in autobuz: oameni neatenti care iti agata sau rup hainele cu diferite corpuri ascutite sau taioase pe care le au in bagaje, tineri care vorbesc vulgar si zgomotos.

Asa am inceput sa imi caut parbrize prin oras, sa imi pun la punct masina si sa calatoresc iar doar in compania celor pe care doresc eu sa ii iau in masina. Nu sunt o persoana pretentioasa, dar apreciez decenta si imi place sa mi se respecte drepturile. Nu inteleg de ce nu am un scaun pe care sa stau, din moment ce achit costul intreg al biletului, de ce nu este caldura iarna in mijloacele de transport si de ce numarul acestora nu se suplimenteaza, fiindca aglomeratia te pune in pericol din toate punctele de vedere. O masina supraaglomerata poate fi mai greu redresata de sofer. In plus, nu este nici igienic, nici elegant ca alt pasager sa iti sufle in gura!

La magazinele de piese auto la care ma purtau pasii si sperantele nu era urma de parbrize! Incepusem sa intru la ganduri si nu mai suportam sa merg cu autobuzele, cand mi-a venit ideea sa caut pe internet parbrize pentru masina mea si asa am ajuns pe https://www.parbrizeacasa.ro.

Nu-mi trebuia decat un parbriz, dar aproape ca mi-as fi luat si o rezerva, la cat suferisem de mult de cand ma despartisem de masina!

A fost suficient sa tastez pabrize masini ca am fost directionata catre pagina celui mai aprovizionat magazin de profil din tara. Aici vestile bune erau la ele acasa, deoarece:

-in stoc aveau si parbrize si geamuri laterale pentru masina mea

-marfa comandata era livrata prompt acasa

-cei care aduceau parbrizul se ocupau si de montajul acestuia cu substante garantate si cu multa pricepere

-manopera nu dura mai mult de 30 de minute.

Toate aceste promisiuni pe care le-am citit pe site-ul lor au fost onorate in totalitate. In primul rand, au adus parbrizul, desi era sambata si cum au ajuns la domiciliu meu au demarat montarea acestuia.

Erau echipati cu tot ce le trebuie si nu am vazut meseriasi mai priceputi ca ei.

De la dialogul avut cu ei, pana la finalizarea montajului nu a trecut mai mult de doua ore. Imediat ce au plecat, am simtit nevoia sa fac o tura cu masina prin oras, dar am fost atenta la toate instructiunile pe care mi le dadusera.

In prezent, ma bucur din plin de masina mea si de confortul pe care acesta mi-l pune la dispozitie in fiecare zi.

In cazul in care aveti parbrizul spart, apelati cu incredere la magazinul prezentat mai sus si veti fi extrem de multumiti!


 960,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."