AnaVasilescu.ro - Variety

Viitorul energiei electrice

20191205 celula monocristalina panou fotovoltaic

O casa, propria casa. Acesta este un vis care azi este cat se poate de realizabil si maine ma trezesc ca mai este mult pana va fi realizat. Aceasta roata se invarte, dar intr-o buna zi stiu ca va merge in directia pe care o astept.

De cand a inceput acest gand sa incolteasca in mintea mea, am început sa salvez diferite idei pentru a le pune in aplicare atunci când va fi cazul. Cei drept, de curând am realizat ca am atatea idei stranse incat cu siguranta nu au loc intr-o casa. Va trebuie sa fac o selectie intre ele si parca de fiecare in parte m-am atasat, ba chiar am avut diverse flask-uri cu ele.
Primul criteriu este sa le selectez dupa importanța lor. Acest lucru ma ajuta foarte mult. In cap de lista sunt panouri fotovoltaice deoarece ele sunt esentiale / importante pentru o casa in secolul XXI. Acestea, oarecum, au intrat in constiinta cetateanului roman, dar in cazul in care ar fi pus sa spuna ce sunt acelea, incepe sa dea din colt in colt.

In urma cu ceva timp si eu m-am confruntat cu aceasta problema si tocmai de aceea vreau sa fac lumina in aceasta expresie.  Panourile fotovoltaice sunt sisteme capabile sa transfoforme lumina ( radiatia solara ) direct in energie electrica prin intermediul unui proces chimic complex si astfel persoanele care vor achizitioneaza asa ceva vor acea energie electrica gratuita.

Viitorul suna bine, dar inainte de a le cumpara trebuie ca persoana in cauza sa fie foarte atenta la tipul de panou solar fotovoltaic dorit tinand cont de sistemul fotovoltaic urmarit. Astfel ca exista varianta Off-Grid 10W-150W (cu baterii solare) pentru zone izolate fara acces la reteaua nationala de electricitate cat si  On-Grid 150W-400W pentru locatii legate la reteaua nationala de electricitate. Un alt lucru de care trebuie sa tinem cont in alegerea panourilor fotovaltaice potrivit este tipului de celula fotovoltaica dorit: Monocristalina sau Policristalina. Astfel ca se diferentiaza prin eficienta si randament oferita de fiecare panou solar fotovoltaic in parte; exista celula monocristalina care ofera randament pana la 21% iar cea policristalina pana la 17%, diferenta regasindu-se ( cum era de asteptat ) in pretul lor. Datorita faptului ca materialele folosite in producerea panourilor fotovoltaice monocristaline va fi intotdeauna mai ridicat . Pentru persoanele care au ceva mai multe informatii despre acestea, le voi spune ca descrierea unui panou fotovoltaic 320W, celulele sunt laminate intre folii cu transparenta inalta de acetat de vinil (EVA) si sticla securizata asamblate pe un cadru robust, din aluminiu anodizat, prevazut cu 4 gauri pentru instalare rapida. Indeplinesc cele mai stricte cerinte de siguranta pentru inalta tensiune si sunt echipate cu diode de bypass pentru a preveni supraincalzirea si pentru a minimiza pierderea de putere din cauza umbririi. Panourile sunt echipate cu cutii de junctiune fara cabluri si conectori.

Indiferent de decizia pe care o luati, trebuie sa fiti convinsi ca este cea mai buna pentru voi si stiu ca initial pare o investitie costisitoare, dar trebuie sa va ganditi la viitor si astfel veti realiza ca datorita ei veti economisi bani, dar veti proteja si mediul. 


 838,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu