Buna dispozitie pe care o petrecere o provoaca asupra noastra este un subiect despre care s-a scris si se va scrie mult, fara a putea vreodata sublinia intreaga euforie pe care o simtim. Acasta euforie este alimentata de placerea creata de prezenta prietenilor si a familiei. Planificarea unei petreceri necesita efort, implicare si daruire. Atunci cand ajungem la petrecere, primul lucru pe care il facem este acela de a admira decorul, de a ne minuna de frumusetea lui si de a aprecia gazda pentru reusita sa. Crearea unui decor de vis este o munca grea, dar este punctul de atractie al petrecerii.

Indiferent daca este vorba de o petrecere de sarbătoare, de un party de aniversare este intotdeauna distractiv ca aceasta experienta sa fie speciala si memorabila. Exista firme specializate care se pot ocupa de acest lucru, dar oare merita? Eu spun ca nu. Aici cred ca intervine educatia financiara pe care am primit-o si inainte de a lua o decizie, le pun in balanta pentru a vedea daca merita sau nu. Cu putina imaginatie, documentare fiecare din noi ar putea sa faca acest lucru. Nu spun ca e usor, dar pana si timpul petrecut impreuna cu persoanele dragi pentru decorare este extrem de pretios pentru ca se vor auzi multe rasete si toata lumea va zambii.         

Inainte de a trece la actiune cautam decoratiuni pentru evenimente festive si ne facem o idee de ce anume vrem sa facem sau in cazul in care avem o tema pe care vrem sa o reprezentam, cautam decoratiuni pe care le-am putea cumpara. O data cu inaintarea in varsta incepem sa ne bucuram foarte mult cand vedem zambetul copiilor. O data cu aparitia lor, prioritatile se schimba si ei au intaietate. Astazi, zilele copiilor sunt mult mai distractive si mai frumoase datorita acestor articole de pretrecere.

Vechea vorba romaneasca “ copil cuminte si baba frumoasa “ nu va piere niciodata si oricat de mult ne-ar supara aceste mici suflete, atunci cand vine vorba de zilele lor de nastere sau onomastice ne dorim ca petrecerea sa fie cat mai frumoasa, fascinanta chiar pentru ca au ocazia de a fi inconjurati de o mare diversitate de forme, culori si desene. La aceasta petrecere nu trebuie sa lipseasca activitatile si divertismentul pentru ca micutii au multa energie si vor avea prilejiul sa o consume pana vor cadea lati de obositi. In timpul cat ei sunt ocupati cu activitatile special gandite pentru ei, adultii vor avea prilejul sa schimbe idei si impresii intre ei.

In primul rand pentru o astfel de petrecere este nevoie de baloane modelate, de ornament hartie cu mesajul Happy Birthday /La multi ani, de jocuri tematice, de lampioane colorate de hartie. Picturile pe fata sunt o activitate foarte apreciata de cei mici si zambetul lor este moneda prin care ne apreciaza tot ce facem pentru ei.

Fericirea celui mic conteaza enorm, dar in acelasi timp este important si ca noi, adultii, sa avem parte de momente frumoase petrecute cu fericirea celor mici.