Fiecare persoana doreste sa aiba propria casa, propria locuinta sau propriul imobil. Denumirea se poate face in mai multe moduri, insa sentimentul de „acasa” este unul special si poti sa il simti intr-o garsoniera, intr-un apartament, intr-o casa sau o vila. Pentru ca majoritatea oamenilor locuiesc la bloc, am ales ca pentru azi sa vorbim despre toate lucrurile la care trebuie sa fii atent atunci cand cauti vanzari de apartamente in Ploiesti sau in orice alta zona.

In primul rand, sfatul specialistilor in ceea ce priveste achizitia unui imobil, este atentia la gradul de noutate al blocului. Incearca sa te indrepti catre zone ale orasului unde sunt cartiere noi cu blocuri noi si, bineinteles, apartamente noi. Poti opta pentru achizitia unui imobil chiar de la faza de constructie, insa daca nu dispui de un buget foarte mare, atunci poti sa alegi zone cu blocuri care nu au o vechime mai mare de 10 ani.

Un apartament intr-un bloc relativ nou, te scuteste de foarte multe cheltuieli ulterioare. Intretinerea fatadei de exemplu, la un bloc vechi necesita costuri multiple, incepand de la izolatie si pana la efectul de design, toate acestea sunt costuri pe care locuitorii blocului trebuie sa le suporte. Un bloc mai nou nu va avea nevoie de reconditionare atat de repede, iar asta inseamna ca nu va fi nevoie sa investesti in exteriorul apartamentului atat de repede.

De asemenea, exista si cateva avantaje pe care le ai daca te gandesti sa achizitionezi un imobil intr-un bloc mai vechi. De exemplu, de obicei cele mai vechi blocuri se afla in centrul orasului. Asta inseamna ca daca iti place aglomeratia si agitatia, un apartament intr-o astfel de zona este foarte bun pentru tine. Daca totusi preferi sa ai parte de liniste si relaxare continua, un apartament la periferia orasului este varianta ideala. De obicei, la periferia orasului exista mai mult blocuri noi, construite conform ultimelor standarde si cu suprafete generoase.

Atunci cand vezi un apartament, trebuie sa fii atent la detaliile tehnice generale ale acestuia, si anume: la numarul de camere si dispunerea acestora, numarul de bai, orientarea in functie de punctele cardinale, starea instalatiilor termice si electrice, starea generala a blocului, etc.

O alta serie de lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand vrei sa achizitionezi un apartament, lucruri care nu par a fi importante, dar care pot face diferenta sunt, de exemplu, existenta unei parcari spatioase, spatiul verde bine ingrijit si imaginea de ansamblu al blocului.

De obicei, in momentul in care doresti sa-ti achizitionezi un apartament, nu stii exact tipul de apartament pe care ti-l doresti sau marimea acestuia. Trebuie sa fii atent la dimensiunile apartamentului, un apartament prea mare devenind un incovenient major atunci cand ai prea mult spatiu inutil, pe care oricum nu-l vei folosi, iar un apartament prea mic va fi prea incarcat de obiectele pe care le detii, astfel nefiind un spatiu aerisit si confortabil.